Eugeni Romeu, en una visita al TecnoCampus el 2013
Eugeni Romeu, en una visita al TecnoCampus el 2013

Eugeni Romeu: el fundador de la universitat del Maresme

El mataroní Eugeni Romeu va morir el passat 27 d’abril després d’estar vinculat a l’Escola Pia, l’Escola Universitària del Maresme i el CN Mataró

El passat 27 d’abril va morir Eugeni Romeu Llanas. Fundador de l’Escola Universitària del Maresme, director de l’Escola Pia de Santa Anna a Mataró o Soci d’Honor del Centre Natació Mataró, el de Romeu és un d’aquells perfils sense els quals costaria entendre moltes realitats de la ciutat i la comarca.

Romeu era conegut especialment per la seva tasca en la docència. Acumulava més de 40 anys exercint en les escoles i instituts de Mataró. Havia estat director de l'Escola Pia Mataró i de l'Escola Universitària del Maresme i impulsor del Centre de Càlcul- El 1994 va posar en marxa l’EUM, precedent de l’actual  Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus, i hi va ser Director fins a l’any 2000.  Era la persona clau per entendre els inicis de l'EUM, promoguda aleshores pel Consell Comarcal del Maresme i va mantenir la seva vinculació fins i tot després de jubilar-se.

Eugeni Romeu també havia estat regidor de l'Ajuntament de Mataró el mandat 1991-1995 com a electe del grup de Convergència i Unió.

La família Romeu és àmpliament coneguda a Mataró, molt identificada per la marca de begudes carbòniques La Perla, la gasosa pròpia de la capital del Maresme. 

Nedador d’èxit

Romeu també era soci d’honor del Centre Natació Mataró, en reconeixement a la seva tasca. Era un dels associats de més antiguitat de l’entitat.Va destacar com el millor nedador del Centre al llarg de molts anys, essent l’etern dominador de l’estil crol i assolint fites molt destacables en la seva trajectòria, així com alguna convocatòria a nivell internacional. Durant molts anys, i fins l’aparició de Roger Rabassa, Romeu era el nedador del Centre amb més victòries a la Copa Nadal.

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive