S’estrena la nova Oficina de Benestar Animal de Mataró. Foto: istock
S’estrena la nova Oficina de Benestar Animal de Mataró. Foto: istock

S’estrena la nova Oficina de Benestar Animal de Mataró

Aquest espai que s’estrena, que de moment serà virtual, servirà per centralitzar tots els recursos i polítiques pels drets d’aquests éssers vius per part de l’Ajuntament de Mataró

Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animal. Aquest és el nou complet d’un nou servei de l’Ajuntament de Mataró, un nou espai on es centralitzen tots els recursos i polítiques vinculades al compromís per garantir els drets i el benestar dels animals de companyia i la tinença responsable. De moment, en context Covid, aquesta Oficina tindrà format només virtual. 

Aquesta setmana ha entrat en funcionament la nova oficina, que neix com espai on es centralitzen totes les polítiques que duu a terme l’Ajuntament en l’àmbit de benestar animal i tinença responsable, i és també l’espai de cooperació amb totes les entitats de la ciutat que treballen diàriament en aquest àmbit.

El nou ens neix amb un triple objectiu:

  • Oferir un espai d’atenció especialitzada per atendre i donar informació a persones que tinguin dubtes en relació a la tinença responsable d’animals i el seu benestar; facilitar informació sobre la tramitació de llicències i cens d’animals; i poder donar resposta a incidències derivades d’aquestes responsabilitats.
  • -impulsar les polítiques vinculades a la tinença d’animals domèstics d’una manera coordinada i global, alineant les diferents competències municipals i serveis que treballen de forma directa o indirecta pel benestar animal i en pro d’una tinença responsable.
  • -cooperar amb les entitats de la ciutat que desenvolupen tasques afins a aquests objectius a través de la Taula de Benestar Animal i d’altres espais de coordinació.

El contacte

De moment, l’Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animal s’ha posat en marxa de manera telemàtica a través del web municipal i la ciutadania s’hi pot adreçar per correu electrònic (benestaranimal@ajmataro.cat) i per telèfon (93 758 26 79) els dimarts i dijous de 10 a 14 h.

La posta en funcionament de l’Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animal culmina el seguit d’actuacions dels darrers anys com la creació de la Taula de Benestar Animal, com a espai de debat i reflexió, l’aprovació de la nova ordenança sobre tinença responsable, protecció i control animal, o les campanyes específiques per fomentar l’adopció i la tinença responsable com la instal·lació d’un punt d’informació al recinte firal del Parc Central durant el desembre de 2018 i 2019.  

3a edició de les jornades “Cuida la ciutat com cuides la teva mascota”

El proper dissabte 19 de desembre al matí tindrà lloc la 3a edició de les jornades “Cuida la ciutat com cuides la teva mascota”. Degut a la situació actual, l’esdeveniment se celebrarà en format online des de les 10.30 fins a les 13.30 h. Sota el títol  “La cura de la teva mascota i de l’entorn en el context actual”, les jornades tenen la voluntat de donar informació sobre consells i recomanacions per tenir una cura adequada de les mascotes i de la ciutat, i de la seva normativa, també en el context Covid. Com en les dues anteriors edicions d’aquestes jornades, l’objectiu final és el benestar animal i la promoció del cens, de l’adopció i de la prevenció de l’abandonament.

La jornada començarà a les 10.30 h amb una taula rodona sobre “Normativa i el context actual: Obligacions i drets entorn a la teva mascota” presentada per la regidora d’Espai Públic i adjunta de Benestar Animal, Elizabet Ruiz, i en què hi participaran representants de la Policia Local, de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) i de l’Hospital Veterinari del Maresme.

Després d’aquesta taula rodona s’han previst tres sessions virtuals més: una sobre consells veterinaris a càrrec de l’Hospital Veterinari del Maresme; una sobre cures i etologia felina a càrrec de la Fundació Daina; i una tercera sobre cures i etologia canina a càrrec de l’SPAM i l’Associació ITCAN. Les jornades estan promogudes per l’espai de participació municipal Taula de Benestar Animal, formada per personal de l’administració local i supramunicipal, òrgans col·legiats i professionals i entitats del tercer sector de l’àmbit del benestar animal i la tinença responsable.

Tota la informació es pot trobar al web www.mataro.cat i les inscripcions es poden fer per correu electrònic a benestaranimal@ajmataro.cat

 

 

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Carles Fa 4 mesos
Tot això està molt bé però si tant es preocupen pels drets dels animals de companyia, estaria bé, en el cas de gossos que s'habilitessin espais pel seu esbarxo amb la deguda seguretat perimetral i extensions adients. Espais infraprofitats, urbanitzats o no, en sobren a tots els barris de mataró, sols cal la voluntad de fer-ho. Crec que si es tracta de preservar els seus drets, aquest tema no s'ha de menystenir.
Loli Fa 4 mesos
Seria muy importante y cívico aconsejar ha las persona que no compren animalitos eso es explotar ha los animalitos y que respeten ha los gatitos abandonados en las calles y las colonias ,y ha las alimentadoras que necesitan más Apollo por parte de las autoridades pertinentes ,gracias 🐈🐕
Marta Fa 4 mesos
¿Habrá alguna clase, curso o meeting para recordar a los ufanos amos de tanto perro y gato que está prohibido que los perros hagan pipí en las fachadas? La formación en civismo es importante.
Carme Fa 4 mesos
Es nota la seva animadversió vers els animals; cert que hi ha gent incívica, amb mascotes i sense. Jo soc una de les "ufanes" persones que te una mascota. Mai he molestat ningú amb el comportament de la meva gossa. Per contra he hagut de suportar bajanades de gent incívica: netejar burilles de la vorera, papers i envasos per terra, i un llarg etcètera. Sento que es perdi l'afecte incondicional i desinteressat d'una mascota
Tony Fa 4 mesos
1- El incívico no necesita mascota para serlo. 2- El cívico lo es aunque la tenga. El manual de civismo, el primero no lo sigue y al segundo no le hace falta.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive