Premi per a l'escola Pia Santa Anna
Premi per a l'escola Pia Santa Anna

L'Escola Pia Santa Anna de Mataró, premiada pel seu "rendiment lector"

Santa Anna competia contra 9.000 escoles a nivell mundial en la plataforma de lectura interactiva Fiction Express

Els alumnes de l'escola Pia Santa Anna de Mataró han estat premiats pel seu "rendiment lector" a través de Fiction Express, una plataforma online de lectura interactiva. El centre mataroní s'ha imposat a un total de 9.000 escoles d'arreu del mon. 

La plataforma de lectura interactiva Fiction Express és una eina digital que connecta estudiants amb autors professionals a través d’un sistema de votacions i un fòrum interactiu. Ha estat en aquest àmbit on els estudiants de l’Escola Pia han aconseguit ser els que tenen més certificats de comentari destacat al fòrum interactiu durant el 2023 en castellà a nivell mundial (cada certificat dona accés a una trobada amb l'autor).

A banda, hi ha una altra escola maresmenca premiada. Es tracta del centre Freta de Calella,  que és la que més lectures de mitjans per alumne ha aconseguit de Catalunya, superant prop de 300 escoles més del país. 

Representants dels dos centres van recollir el guardó als Premis Fiction Express a Barcelona, una gran gala amb més de 350 convidats entre autoritats de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i altres governs autonòmics i estatals, autors profesisonals i docents, així com altres actors del sector educatiu, cultural, econòmic i diplomàtic.

Completament digital, el mètode únic de Fiction Express consisteix a connectar els lectors amb autors professionals a través del fòrum interactiu i un sistema de votacions per continuar l’argument d’una obra. Recentment, Fiction Express va ser escollida com a Millor plataforma educativa digital del Món als prestigiosos Bett Awards de Londres.

La plataforma, amb seu a Barcelona, llança 9 llibres originals (tres en català, tres en castellà i tres en anglès) cada dos mesos pels estudiants dels centres que utilitzen Fiction Express. La potència de ser un recurs digital radica en que permet una fàcil avaluació dels resultats dels estudiants pels docents. Actualment, unes 350 escoles de Catalunya utilitzen Fiction Express a les assignatures de llengua. A tot el món, l’utilitzen més de 9.000 centres educatius de 60 països.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive