Francesc Teixidó signa l'article: 'Torre Barceló: per què i per a què?'
Francesc Teixidó signa l'article: 'Torre Barceló: per què i per a què?'

És el moment d'estar al costat de la gent

El portaveu del grup municial d'ERC, Francesc Teixidó, parla dels pressupostos municipals de l'any 2021, aprovats recentment

Aquesta setmana el Govern Municipal va aprovar inicialment el Pressupost de Mataró pel 2021.

Com els darrers anys, el pressupost (despesa i inversió) no s'ha discutit conjuntament amb les ordenances fiscals (ingressos).

No s'ha aprofitat per fer-lo nou, replantejant-ne objectius, tot i que s'ha presentat el pressupost més tard que la majoria de grans ciutats.

No seria millor explicar quines accions es faran i per quina raó es faran, que presumir del pressupost més gran de la història? Realment totes les accions que es fan s'han de continuar fent?

No hauria estat raonable proposar-se trobar estalvis per un 2 o 3% d'un pressupost de més de 150 milions, i evitar la pujada d'impostos que per segon any ha imposat el govern municipal?

Són temps difícils per la societat, també pels governs i especialment, pels ajuntaments. Vagi per davant la nostra reiterada voluntat de col·laboració, sovint poc tinguda en consideració, pel bé de Mataró.

Tot i això, la majoria d'ajuntaments començant per Barcelona, han entès que ara no és moment d'apujar impostos, sinó d'ajudar la ciutadania, fer que els serveis públics funcionin i intensificar l'esforç inversor en habitatge, seguretat, reactivació econòmica, educació i cultura.

La pandèmia ha agreujat les desigualtats socials i exigeix que tot allò que faci el Govern Municipal estigui alineat amb tres grans objectius: la lluita contra l'atur, la igualtat d'oportunitats per la cohesió social i territorial i la promoció de la ciutat i la recerca d'oportunitats de futur.

En la nostra opinió, ni el pressupost ni les inversions del pressupost responen als tres grans reptes. Viure a Mataró encara serà més car, mentre la ciutat segueix deixada i sense que els seus serveis bàsics funcionin.

No hem vist cap dotació especial als Plans Integrals de Cerdanyola i Rocafonda, que per nosaltres hauria de ser la prioritat màxima pel govern. Tampoc cap acció decidida de promoció de l'activitat econòmica als barris, ni de la millora de serveis bàsics (seguretat, manteniment...).

Es continuen arrossegant compromisos adquirits en els darrers anys, i no executats, com la construcció d'habitatge de lloguer assequible, la residència d'estudiants, els fons de capital per start-ups i noves iniciatives empresarials, els horts urbans, l'impuls de la cultura, el pla d'oci nocturn, accions d'estímul comercial als barris o de gestió i concessió de llicències...

El grup municipal d'Esquerra Republicana - MES no entendríem la nostra feina a l'oposició si aquesta es limités només a denunciar tot allò que considerem insuficient.

Som el govern alternatiu i per això fem propostes i busquem solucions en benefici de la ciutat. Nosaltres som, on sempre hem estat, al costat de la gent.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Ineficiència Fa 5 mesos
I no teniu res a dir sobre la ineficiència de l'Ajuntament per a treure les bicicletes i patinets dels espais dels vianants?
mataronina Fa 5 mesos
disculpa però vosaltres esteu sempre al costat de la majoria que venen a delinquir i fins i tot els assessoreu, per tant esteu en contra de la gent. dels mataronins no esteu al costat ni de conya, nomès cal veure el vostre silenci a la delinquència que no para de pujar a la ciutat i no teniu res a dir

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive