Òscar Fernández

Es construeixen 110 antenes al taller de la Comunitat Sense Fils

Els aparells serviran per conectar diversos usuaris informàtics prescindint del fil telefònic.

Les associacions Mataró Wireless, Mataró Sense Fils i Iluro Wireless formen la Comunitat Sense Fils de la ciutat. Des d'aquesta entitat s'ha organitzat aquest matí la segona jornada per construir les antenes que serviran per conectar usuaris informàtics mitjançant una xarxa sense fils. La convocatòria ha estat tot un èxit ja que hi han participat uns 110 individus.

“La intenció és la de crear una xarxa lliure d'informació gratuita” comenta un dels organitzadors, Ferriol Barbena. Fent comandes en grup, la comunitat aconsegueix dels distribuidors obtenir material a un preu més econòmic. Segons xifres emeses per la organització, la contstrucció d'una antena els hi ha costat uns 12 euros, mentre que el sistema complet en valdria de 60 a 100.

Utilitzant la mateixa tecnologia que els telèfons mòbils, però a diferent freqüència, la xarxa sense fils permet compartir l'accés a Internet, intercanviar dades, comunicar-se per telèfon de manera gratuita o mantenir una videoconferència. “Aquestes xarxes esdevindran un sistema paral.lel a Internet” preveu Barbena. Entre les avantatges del wireless es troben la seva menor repercussió en la salut de l'usuari i la manca de normes. Com afirma l'organitzador, “les haurem de posar nosaltres a mida que anem trobat problemes”.

Per altra banda, Barbena insisteix en el caràcter col.lectiu i democràtic de la iniciativa quan afirma que “volem posar a l'abast de tothom el coneixement i la informació. La intenció és que la gent que ha après aquí a construir una antena ensenyi a més gent per anar teixint una xarxa poc a poc”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive