M.Coll

Es constitueix a Mataró una entitat per ajudar el poble dominicà

“Amics de la República Dominicana” té com a objectiu donar suport tècnic, econòmic i humà als projectes que es realitzin en aquest país

“A la República Dominicana vam estar al costat del poble, vam conèixer les seves mancances i vam descobrir grans projectes solidaris”, així explica, Antoni Roy, president de l'entitat “Amics de la República Dominicana” la seva experiència en aquest país. Ell va viatjar ara fa un any a Santo Domingo junt amb una colla de gent de Mataró, Salamanca, Toledo, Madrid i Lisboa amb l'objectiu d'assistir a l'ordenació sacerdotal d'un amic comú, el dominicà Nelson Polanco.

Aquest viatge els va obrir als ulls a una realitat fins llavors desconeguda i van decidir que volien posar el seu granet de sorra per canviar-la. La creació de l'entitat, amb seu i president a Mataró, però d'àmbit espanyol, té dos objectius: col·laborar econòmicament, humanament i tècnicament en els projectes que es duguin a terme en aquest país i buscar gent d'aquí que aculli dominicans que vulguin venir a Espanya a estudiar durant una temporada i després aplicar els coneixements adquirits al seu país.

Ara per ara, els dos objectius s'estan assolint. “En aquests moments estem ajudant majoritàriament en el camp de la sanitat, ja que a la República Dominicana la terra és molt agraïda i mentre és difícil passar gana, és impossible poder gaudir d'un servei sanitari amb condicions”, explica Roy. El primer gest solidari ha estat adquirir un aparell per fer electrocardiogrames, però ja es treballa per endegar un nou dispensari mèdic i una casa d'acollida per a noies maltractades. I, pel que fa al segon objectiu, actualment dues noies dominicanes ja estudien a Espanya.

Els membres de l'entitat remarquen que tots els diners que s'obtinguin s'entregaran directament a les contraparts locals, en aquest cas els sacerdots, Nelson Polanco i Domingo Legua i la professora universitària, Anna Maria Oller, catalana que resident a Santo Domingo des de fa setze anys. Aquest passat dissabte, durant un concert de la coral Primavera per la Pau que es va celebrar a la Parròquia de Sant Josep, es van recollir 829 euros, els quals ja han arribat a Santo Domingo. En aquest cas seran invertits en apaliar els danys de les inundacions.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive