Bargalló i Cuscó presenten les propostes alternatives
Bargalló i Cuscó presenten les propostes alternatives

J. Vives/ACN

ERC vol que els laterals de la C-32 tinguin funció de ronda

La formació republicana presenta cinc propostes de millora al projecte del departament de Política Territorial i Obres Públiques

El grup municipal ERC creu que cal aprofitar la futura construcció de laterals de l'autopista C32 per millorar el trànsit intern de la ciutat i la conexió entre els barris, i per això ha presentat una sèrie de modificacions al projecte del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) encaminades a garantir que l'ús dels laterals serà exclusiu per als mataronins. “Volem la millora de la conectivitat de la ciutat en si mateixa, i per això entenem que aquests laterals hauran de ser cívics, d'ús intern de la ciutat i amb un tràfic pacífic”, ha explicat aquest migdia el portaveu republicà, Genís Bargalló. “No estem d'acord en què aquests laterals s'utilitzin com una segona autopista”, ha afegit.

Per aquest motiu ERC ha presentat un total de cinc propostes que intenten donar resposta a uns objectius que, a parer dels republicans, no s'assoleixen amb l'actual projecte del PTOP. Així, en primer lloc la formació republicana considera imprescindible la construcció d'una rotonda que connecti el barri de Cerdanyola amb la C-60, ja que aquest és l'únic barri que queda aïllat d'una connexió directe amb l'autopista.

D'altra banda, ERC també proposa fer l'enllaç directe de l'N-II, per la banda de Girona, amb el tronc central de l'autopista C-32 per tal que els vehicles de llarg recorregut que es vulguin incorporar a l'autopista en aquest punt no hagin de circular per les calçades laterals, tal i com està previst actualment.

Aquestes dues propostes han estat acceptades pels socis de govern i s'inclouran en el plec d'alegacions que l'Ajuntament de Mataró presentarà al projecte del PTOP. ERC presentarà la resta com a alegacions a títol individual. Una d'aquestes propostes passa per aconseguir que els carrils laterals serveixin per a la conexió dels diferents barris de la ciutat, de manera que el tronc central de l'autopista es destini al trànsit de pas. Bargalló ha defensat també l'enllaç de la C-60 amb el gruix de la C-32, a la banda més propera a Barcelona, en un cas similar a l'enllaç amb l'N-II.

Finalment, Bargalló també defensa la reorganització dels accessos a la zona del Mataró Parc i l'Hospital, on actualment es produeixen els embussos més importants. Segons els republicans, l'accés a aquesta zona de la ciutat, per als vehicles que venen de fora de Mataró, s'hauria de poder fer directament des del l'eix de la C-32 i no pels laterals com es fa actualment. Per això, caldria potenciar el nou enllaç Mataró Oest II com a alternativa per a aquests vehicles, mentre que l'actual accés des de la rotonda de la plaça França hauria de servir només per als conductors de la ciutat.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive