Aquestes són les restriccions fins a finals de març
Aquestes són les restriccions fins a finals de març

ERC proposa un val-regal de 20 euros per estimular el comerç de Mataró

ERC demana que l’Ajuntament inverteixi 1 milió d’euros en una campanya per ajudar el consum de les famílies en el sector local

Que cada família mataronina rebi de l’Ajuntament un val-regal de 20 euros per gastar en el comerç i la restauració local. Aquesta és la proposta que ERC portarà al proper Ple Municipal perquè el govern se la faci seva. “és una campanya comercial i també de sentiment de ciutat”, defensen. 

Els republicans expliquen que “les circumstàncies que hem viscut tots aquests mesos ens han fet adonar de l'enorme importància del comerç de proximitat per la nostra vida quotidiana i que ajudar a la seva supervivència i adaptació, és clau. Per això, pensem que cal que l'Ajuntament de Mataró posi en marxa de manera immediata una campanya de suport al comerç local per reactivar la demanda”. La seva proposta consistiria en la distribució d'un val de descompte de 20 € a cadascuna de les prop de 50.000 llars de Mataró per “incentivar el consum de productes i serveis a les botigues de proximitat i als establiments que s'han vist obligats a aturar la seva activitat.” 

Capgròs aprop Mataró al mòbil

La proposta recull establir col·laboracions amb Capgròs Aprop Mataró

Per ERC “La mesura permetria que, gastant 40 € a un comerç local, l'Ajuntament en financés 20. Una mesura per ajudar el comerç i restauració en aquesta segona onada, amb efectes no només econòmics) a curt termini i que ha funcionat bé a altres municipis com Sant Cugat del Vallès o Reus”. També asseguren que “seriadesitjable compartir tot el desenvolupament del projecte amb les associacions de comerciants, hostaleria i restauració de Mataró i aprofitar també les plataformes i directoris ja creats tant per l'Ajuntament, com per NEM, Gremi d'Hostaleria i el Marketplace Capgròs ApropMataró”.

Un milió d’euros en total

L'expedició de bons de compra a cadascuna de les famílies de la ciutat (als voltants de 50.000) representaria segons els càlculs del primer grup de l’oposició un pressupost màxim d'un milió d'euros. “La campanya podria deixar el doble, 2 milions d'euros, en vendes pel comerç local i representaria també una excel·lent acció d'animació comercial i ciutadana, que estimularia encara més les ganes de sortir, de passejar, de mirar aparadors, de conèixer l'oferta comercial local i de comprar”, defensen.

Aquest milió d’euros, per al grup municipal que espera que la resta de grups donin suport a la idea, hauria de sortir dels romanents municipals que han quedat exempts de la regla de la despesa, pel que consideren que aquest programa de subvencions al consum es podria activar de forma ràpida i quasi immediata.

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Jose Fa 8 mesos
Estaría bien impulsar el comercio local. Seguro que este dinero es mejor inversión como gasto que hacerlo en "fiestas" como les santes o cosas que solo se hacen para la gente del centre. Con la situación actual, habría que pensárselo y actuar. Si se tiene que suprimir la cabalgata o alguna cosa para reducir gasto innecesario, que se haga, por favor!!!
Mataroni Fa 8 mesos
Venin d'ERC només comerç del centre o badulakes protegits.
Plens Fa 8 mesos
Brillant idea, Sí senyors!!! ...i per això us paguem. Ens hem tornat bojos o qué...?
Marta Fa 8 mesos
Pues si que vamos a tener "nuevos mataronenses" con todo esto de dar dinero. Ojo, que se nos van a colar los que ya sabeis, que son los primeros en "pillar" donde dan algo con la excusa de que "soy pobre" (pero si puedo te cortaré el cuello, como mis colegas en Francia).

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive