ERC proposa un bonus
ERC proposa un bonus

ERC proposa un bonus d’incentiu al consum cultural per ajudar el sector a Mataró

ERC proposarà a la Taula de Reconstrucció que Mataró adapti els ‘bonus cultura’ de Barcelona a la seva realitat

Els ‘bonus cultura’ de Barcelona són una fòrmula per incentivar el consum cultural consistent en uns vals de consum per ajudar el sector econòmic de la cultura. Van ser creats l’any passat arran de l’afectació de l’esclat de la Covid-19 en la cultura i aquest 2021 s’han renovat. Que Mataró adapti aquests bonus és el propòsit d’ERC que ho porta al Ple i a la Taula de Reconstrucció, en espera de si el govern hi dona suport o no.

El Bonus Cultura és un incentiu que té una finalitat doble. Per un costat, fomentar  el consum cultural entre la ciutadania i per altra banda, ajudar i impulsar el sector  empresarial i econòmic de les indústries creatives i culturals de la ciutat, molt  tocades per la situació que s’està vivint. El programa ha estat ben acollit i ha donat resultats satisfactoris segons  l’Ajuntament de Barcelona, que ha explicat que per cada euro posat a aquesta  iniciativa, el sector n’ha ingressat 4.  

En el cas de Barcelona, el bonus té dos formats: una primera  opció de Bonus Cultura de 40 € (on l’usuari en paga 30 i l’Ajuntament n’hi posa  10 més per arribar a una despesa total de 40 €) i una segona opció de Bonus  Cultura de 20 € (on l’usuari en paga 15 i l’Ajuntament n’hi posa 5 més, per gastar  fins a 20 €).

Adaptar-ho a Mataró

ERC considera que “aquesta iniciativa, adaptada a les característiques de Mataró, seria també de gran utilitat com a instrument de promoció de la cultura  i com a element d’ajuda i estímul a la creació i a professionals i sector empresarial  culturals a Mataró”. El Bonus Cultura de Mataró, visualitzen, “seria vàlid a establiments i espais culturals de Mataró  que s’haguessin adherit al projecte, i serviria per a la compra de llibres,  música, per entrades de cinema, per tot tipus d’espectacles , teatre, dansa i  concerts”.  

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive