Òscar Fernández

ERC presenta a Mataró les propostes en educació i cultura per a les autonòmiques

El senador i diputat d'ERC Carles Bonet ha exposat aquest matí les propostes en educació i cultura que la formació republicana presenta per a les pròximes eleccions autonòmiques.

El senador i diputat d'ERC Carles Bonet ha exposat aquest matí les propostes en educació i cultura que la formació republicana presenta per a les pròximes eleccions autonòmiques. Les propostes d'ERC en educació i cultura s'enmarquen dintre de l'eix per aconseguir una societat cívica i moderna, que contempla també aspectes relacionats amb la societat de la informació. Carles Bonet ha subratllat que tant el civisme com la modernitat són dos valors fonamentals per obtenir una societat cohesionada i ha destacat que, tant la cultura com l'educació, són eines bàsiques per fer que les persones tinguin més capacitats personals per aconseguir els seus objectius. Per altra banda, el diputat republicà, ha denunciat el risc de dualització cultural que pot patir la societat catalana si no es produeix un accés igualitari a la societat de la informació i ha afirmat que “el futur de Catalunya es fonamentarà en els pròxims quatre anys”.

L'educaciò serà la primera prioritat per a ERC si acaba governant. Des del partit es considera que la política de la Generalitat “ha estat regressiva i clarament de dretes, afavorint en tot moment a l'escola privada.” i es queixen de que Catalunya està per sota de la mitjana europea i espanyola en quant a pressupost per educació. En aquest sentit, una de les principals propostes dels republicans és la creació d'una oficina única de matriculació a cada municipi. Aquesta entitat, tindria competència per repartir els alumnes inmigrants equitativament entre escola pública i escola privada, que actualment rep el 25% del pressupost d'educació i que no arriba a rebre el 5% d'aquests alumnes. Per a Bonet, l'escola privada s'hauria de fer càrrec d'un percentatge d'alumnes inmigrants igual a la subvenció que rep del govern. Aquesta mesura, ajudaria a superar la saturació que actualment pateixen les escoles públiques.

Pel que fa a noves tecnologies, la candidata a diputada Teresa Aragonès, s'ha referit a la modernitat com a una de les característiques tradicionals de la societat catalana que s'ha de mantenir i reforçar. Per tal d'evitar “l'escletxa digital” que poden provocar les noves tecnologies, ERC proposa la creació d'una societat en xarxa accesible per a tothom, per cohesionar i integrar la societat, en la que les webs institucionals, per exemple, estiguin adaptades pels disminuïts visuals. Per últim, Aragonès ha apuntat la necessitat de “crear un sector tecnològic català i local, per tal de tenir un programari propi i de promocionar els professionals catalans.”

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive