Membres d' ERC durant el parlament
Membres d' ERC durant el parlament

Albert Ribas

ERC del Maresme aposta per un tren lleuger que uneixi Barcelona i Mataró

La Federació ‘exigeix' al govern que comuniqui el calendari i finançament de les millores necessàries a la comarca

Membres de la Federació d'Esquerra Republicana del Maresme han fet un viatge simbòlic en tren aquest matí en motiu de la campanya electoral i la setmana de la mobilitat. Teresa Aragonès, Antoni Soy i Eduard López han citat els mitjans de comunicació de la ciutat i la comarca a l'estació de Mataró per fer un balanç sobre les mancances, les necessitats i, en definitiva, com es “viu” la mobilitat al Maresme.

Les propostes d'ERC en el terreny de mobilitat a la comarca del Maresme passen, en paraules de Teresa Aragonès, per “una defensa absoluta del transport públic”, però “adequant-lo a la realitat” a través de la implantació d'una sèrie de millores. Entre aquestes, es troba l'aposta per una línia soterrada de trens lleugers, que cobriria el trajecte Barcelona-Badalona-Mataró, complementats amb una bona xarxa d'autobusos, que permetin a la gent arribar al seu lloc de treball amb rapidesa i facilitat. Aquesta proposta necessitaria una inversió d'uns 840 milions de pessetes.

“Sense inversió, no hi ha traspàs”
Segons Aragonès, el conseller Nadal ha xifrat en 6.000 milions de les antigues pessetes el pressupost necessari per adequar el servei de rodalies de RENFE a les necessitats de Catalunya. En conseqüència, des de la Federació, “es tanca la porta al traspàs de competències si no es realitza prèviament la inversió necessària”. A més, ERC dona el seu suport al Pla d'Infraestructures del Transport “sempre que contempli les obres necessàries per millorar les comunicacions del Maresme”. En aquest apartat s'hi emmarca, per exemple, el desdoblament del tram de via que va d'Arenys de Mar a Blanes. A més, s'aposta per millorar el tram Blanes-Lloret i per buscar un enllaç amb Girona a través de la línia Maçanet-Massanes. Per portar a terme aquestes millores, ERC “emplaça i exigeix” al govern que comuniqui, dins el Pla d'Infraestructures, quin es el calendari previst i el finançament necessari.

Per la seva banda, Antoni Soy, ha comentat que des de l'associació del transport públic s'han recollit les queixes dels usuaris. Unes queixes que haurien de ser la base per “sanejar el dèficit històric en transport abans de la transferència”. En referència al tren orbital que unirà Vilafranca, Terrassa, Sabadell, Granollers i Mataró, Soy ha transmès que des d'ERC “s'aposta decididament perquè funcioni l'abans possible”. Per acabar, ha comentat que es busca també una “alternativa o complement” a l'actual N-II i que s'aposta “pel rescat de tots els peatges de la comarca” començant pel d'Alella o reclamant algun tipus de “gratuïtat o descompte” pels usuaris habituals.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive