ERC considera el govern municipal “un risc per a Mataró”
ERC considera el govern municipal “un risc per a Mataró”

ERC considera el govern municipal “un risc per a Mataró”

ERC fa molt mala valoració de la primera meitat de mandat de l’executiu del PSC-ECPM: “s’improvisa en lloc de governar”

Esquerra Republicana de Catalunya fa un anàlisi ben negre de la primera meitat de mandat de Mataró. El primer partit de l’oposició al govern de PSC i En Comú Podem no escatima crítiques a l’executiu de Bote: “El major risc per la ciutat és que segueixi el mateix govern”, sentencia Francesc Teixidó, portaveu dels republicans. El partit decidirà en els propers mesos quin serà el seu equip a les municipals del 2023.

Des de l’inici de mandat, l’equip de 8 regidors d’ERC es va constituir en una mena de govern alternatiu, abarcant totes les àrees i els barris de la ciutat. Fent balanç de la seva feina fiscalitzadora, el partit recompta 250 accions i mocions presentades, campanyes com la de ‘Mataró deixada’ contra la degradació de l’espai públic, es postula com l’antítesi política del govern i remarca la seva disponibilitat “a ajudar” en qüestions com la lluita contra la Covid-19. De la Taula de Reconstrucció, això sí, lamenten que no sels hagi fet cas en apostes com el bonus cultura o les ajudes directes al comerç i la restauració.

ERC s’ha afartat de demanar lideratge al Govern. “No lideren, no fan política, practiquen una improvisació constant com es veu amb el tema dels correcans. Governen a cop de titular, que molts cops es queden en això. Són un equip entrenat per decidir el que li convé electoralment i no el que li convé a la ciutat”, va definir amb contundència Teixidó. Els republicans aprecien pràcticament com l’únic element positiu les apostes de futur de la ciutat i contraposen “el tarannà i possibilitats de parlar plegats i dialogar” de regidors com Xesco Gomar o Juan Carlos Jerez amb el de les regidores Núria Moreno i Anna Villarreal, de qui va dir que “no admeten crítiques ni treball en comú”. Teixidó acusa el departament de llicències que lidera Moreno de “ser un impediment pel progrés de la ciutat” i a la regidora de seguretat “que no és qui mana a la Policia, això ha quedat clar”.

Un pla polític per Cerdanyola i Rocafonda

Per Teixidó, Cerdanyola i Rocafonda necessiten “un projecte polític de futur” que el govern fins ara no ha prioritzat. En aquest sentit lamenta “que no s’hagi cultivat una aposta unitària per anar on calgui, perquè tots sabem que quan anem junts se’ns fa més cas” i apunta directament de la manca de lideratge a l’Alcalde David Bote: “és el director d’orquestra però el govern semblen tècnics i no polítics, és inadmissible que els serveis quotidians vagin com van i que sempre s’acuti d’esma”. 

Els regidors d’ERC es conjuren de cara a les properes municipals però Teixidó ja adverteix que “preveiem una inversió que s’ha demorat de més de 20 milions concentrada en l’any 2022 per l’espai públic amb la que el govern buscarà els vots necessaris per guanyar les properes eleccions. Esperem que la ciutadania tingui memòria d’aquí a dos anys de com està la ciutat ara”.

 

Arxivat a:

Comentaris (6)

Jaume Fa 3 mesos
El problema que tindriem encara sería més gran gràcies a les seves polítiques tan garantistes e "integradores" amb els inmigrants.
Andrés Fa 3 mesos
ERC no es la solución,solo piensan en dividi y luego se llaman de izquierdas el nombre le viene grande son como todos pactando con la derecha catalana que lo que quieren es demantelas la sanidad primaria y hacerla privada para sus intereses así que no engañar a los ciudadanos con palabras y dichos que no se cumplen
Geoffrey Fa 3 mesos
They dream of Angels, live in cloud cuckoo land, in anglowsaxon language they all piss in the same pot, Organised crime, not under cover, but out in the open to be seen by all the people , So sadly nothing will change, only more Arabic/African control.
mat Fa 3 mesos
ERC no parleu tant, que tots sabem que no sou la sol.lucio, massa demagogs, sou massa politics, aneu amb la ideol.logia per devant i aixi tampoc es sol.luciona res, i en el tema de la inseguretat encara pitjor, defenseu moltes vegades a aquests deliqüents, sobretot si son de fora....o sigui que no os poseu ara de ser la sol.lucio, a mes esteu a la generalitat...i molts problemes son competencia de ella...heu fet algo? heu pressionat als vostres?.
Marla Fa 3 mesos
No se quins són pitjors si PSC o ERC ja que ningú curiosament parla del problema que més preocupa a la gent que és la delinqüència i immigració ilegal que abunda a la ciutat i cada vegada i dia pitjors i aquests 2 partits passant de tot sense abordar el problema res de res prenent el pèl a la gent
no sóc d'ERC ni ganes Fa 3 mesos
Però malauradament comparteixo aquesta sensació. Molts assessors, molts directors de despatx, que viuen fora de Mataró, no s'impliquen res en la ciutat.... i l'Alcalde en un món de matrix.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive