Tecnocampus.
Estic convençut que la Generalitat hi col·laborarà econòmicament. No tant per una qüestió econòmica, que també és important, malgrat tenim un pla financer, sinó per un tema d’implicació política. La Generalitat ja ens ha manifestat que el Tecnocampus és un tema important, però falta un gest i aquest gest ha de ser econòmic. Tot i això hi ha temes que ja s’han posat en marxa entre la Generalitat i el Tecnocampus, com el TIC Salut. S’estan creant les sinèrgies necessàries perquè el parc tecnològic sigui un projecte no només de Mataró, sinó de la comarca i del país.
Fusió universitats.
Hi ha un full de ruta fet. S’acaba de signar un projecte amb l’empresa Everis que portarà entre quaranta i cinquanta enginyers aquest any. Aquesta gent s’instal·la a Mataró perquè hi ha massa crítica d’enginyers. El que estem fent és generar sinèrgies cap al model d’escola integrada.
Corte Inglés.
El Corte Inglés té particularitats importants, i una d’elles és que porta mil llocs de treball, puja un 3,5 el PIB de la ciutat, puja un 12% l’atractivitat comercial de Mataró, fa una aportació important a les arques municipals en forma d’impostos i generar una inversió de 165 milions d’euros i sobretot posicionar-nos com una capital comercial. L’autèntica capgrossada seria que el Corte Ingés no vingués a Mataró i que es situés a vint o trenta quilòmetres. Aleshores sí que ho patiríem.
Els 3,1 milions per moure Can Fàbregas.
No és una capgrossada perquè hi ha viabilitat econòmica del projecte, i també viabilitat tècnica per salvaguardar el patrimoni. Això ens diuen els tècnics. Hi ha operadors interessats en aprofitar el nucli de centralitat comercial que es generarà al voltant del Corte Inglés, que és d’una importància destacable. A l’entorn de l’operadora apareixeran comerços que tenen interès a estar al seu costat. Per això vam apostar per la ubicació del carrer Biada i no per altres ubicacions. Que estigui a l’eix de les rondes garantirà que faci de connector amb els eixos comercials. Tot i que en un primer moment s’havia plantejat l’enderrocament, des del govern vam entendre que hi havia una preocupació patrimonial en relació a Can Fàbregas que hem volgut atendre. I després vàrem detectar inconvenients de tipus administratiu, perquè el procés de descatalogació no és senzill. La prioritat era no perdre el Corte Inglés... Perquè nosaltres hem fet caps i mànigues perquè ningú s’aixequés de la reunió, però la possibilitat existia. Si no resolíem el problema de la fàbrica podia haver passat.
I la TDT serà un problema?
Que els periodistes em plantegin que un nou mitjà de comunicació és un problema m’espanta una mica, perquè un nou mitjà és més oportunitats d’expressió i d’informació. La TDT no és un canal de televisió més, encara que la seva prioritat sigui informar des de la proximitat. La gent ja té altres mecanismes per informar-se de la informació generalista. Però la TDT també és una plataforma tecnològica important que permetrà fer moltes coses i que connecta amb altres apostes, com l’Escola Politècnica o el Tecnocampus. Però també és una aposta territorial perquè la comarca està mancada de projectes comuns.
El futur de Televisió de Mataró.
Televisió de Mataró és un canal privat que és de Mataró i com a Ajuntament de Mataró podia decidir donar-li suport, però els altres municipis per què haurien de donar-li suport? Al Maresme, a partir d’ara disposem de dos canals públics i dos canals privats. Per què havíem de renunciar al canal públic si cap capital de comarca no ho ha fet? D’aquí uns anys diríem que som la única capital de comarca que no té un canal públic de TDT. TVM ens importa i molt, li hem donat molt de suport, des de la cessió del local, fins a la signatura d’un conveni. Intentarem seguir donant suport a TVM perquè no deixi de ser una televisió de referència de la informació local.
Mitjans públics.
Són mitjans amb plantejaments diferents. Des del butlletí informem del treball que es fa a l’Ajuntament. No es publica res que no hagi tingut una tramitació administrativa. No s’anuncien projectes de govern, ni idees de l’alcalde. És un butlletí d’informació estrictament municipal. La ràdio és un model diferent i ningú pot dir que això sigui ràdio Baron. És una ràdio molt participada i amb molta gent fent-la. Tothom ha pogut dir el que ha cregut oportú. I en el cas de la TDT estem parlant d’un projecte comarcal.
Llegeix la tercera part de l'entrevista
-
Comentaris