David Bote a la seu del Psc, Eleccions Municipals 2019. Foto: R.Gallofré
David Bote a la seu del Psc, Eleccions Municipals 2019. Foto: R.Gallofré

Una enquesta dona la victòria a Bote però li complica la majoria absoluta

Una enquesta d’Electomania per Crónica Global preveu l’entrada de Vox i el retorn del PP i la CUP a l’Ajuntament de Mataró

El PSC de David Bote tornarà a guanyar folgadament les eleccions municipals del proper 28 de maig a Mataró però l’actual majoria de govern amb En Comú Podem no sumarà. És el que es desprèn de l’enquesta feta pública per Crónica Global. Un estudi d’Electomania sobre 600 enquestats que dibuixa com quedaria l’arc parlamentari mataroní. Vox, el PP i la CUP entrarien al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró, del que desaparaixeria Ciutadans.

L’Electopanel de Crónica Global és la primera enquesta que es publica, a cinc mesos de l’inici de la campanya electoral. Es basa en 601 respostes, expliquen, entre el 15 de novembre i el 4 de febrer.

L’estimació de regidors que defineix quedaria així:

 • PSC: 12 regidors (-1)
 • ERC: 9 regidors (+1)
 • Junts: 2 regidors (=)
 • Vox: 1 regidor (+1)
 • ECPM: 1 regidor (-1)
 • CUP: 1 regidor (+1)
 • PP: 1 regidor (+1)
 • Valents: 0 regidors (=)
 • Ciutadans: 0 regidors (-2)
Ple municipal extraordinari Mataró Ordenances Fiscals. Foto: R.Gallofré
L'actual composició del Ple. Foto: R.Gallofré


El panorama que dibuixa l’enquesta

La versió actualitzada de l’antiga sociovergència seria l’única opció a 2 d’aconseguir la majoria

Si el resultat del proper 28 de maig fos el que dibuixa aquesta enquesta, el PSC retindria còmodament el tro de guanyador amb un sol regidor menys que fa 4 anys i gairebé un 10% més de vots que una ERC que encara sumaria un regidor més i tornaria a fer el seu rècord, amb 9. El que es complicaria seria la governabilitat ja que la suma de socialistes i comuns passaria de 15 a 13 (perdent un regidor cadascun) quan la majoria absoluta del Ple són 14.

Si Bote hagués de buscar un soci que li procurés aquesta majoria, hauria de recórrer o a la pròpia ERC o a Junts per Mataró. La versió actualitzada de l’antiga sociovergència seria l’única opció a 2 d’aconseguir la majoria. Tota la resta de sumes possibles semblen, a hores d’ara, inviables.

El que es desprèn de l’estudi és, doncs, que la victòria socialista estaria cantada (amb opció còmoda de governar en solitari), que ERC es consolidaria com a única alternativa (entre els dos sumarien el 63% dels sufragis) i perillaria la suma d’una majoria d’esquerres com la que ha protagonitzat aquest mandat.

El retorn del PP i de la CUP després d’un mandat fora i la irrupció de Vox com a nova marca de l’ultradreta després d’un mandat sense Plataforma per Catalunya deixarien un consistori dividit en 7 grups municipals, dos més dels de l’actual mandat. 

Arxivat a:

Comentaris (20)

Mercè Fa 9 mesos
Us deixeu al FNC.
jajajaj Fa 1 any
no se lo cree nadie que un alcalde que solo ha mirado por el y que le ha importado un pimiento el patiment de mucha gente por la delincuencia que el ha permitido si es que no podemos deci que incluso ha traido a mataro. mataro peor que nunca y resulta que estos van a volver a ganar? no se lo cree ni el mismo
Roberto Sanchez Fa 9 mesos
En tan solo 7 días podrás comprobar el grado de acierto, que me parece será bastante alto. Siempre os quedará el recurso de insultar a los votantes por su falta de criterio. Que es un ejercicio muy demócrata...
Daniel Fa 1 any
Mataró da miedo. Y todavía hay quien vota a los mismos. Así nos va.
JAUME Fa 1 any
Dubto molt que pugui tornar a repetir, crec que hi han moltissims mataronins que han quedat mes que farts de veure la quantitat de bestiesas fetas, ha convertit la nostra ciutat amb una ciutat dormitori, mediocre, inssegura, intransitable i bruta ¿quien da mas? el nou alcalde no ho tindra facil donç tindra de fer molta neteja i amb tots els sentits.
Marta Saurí Fa 1 any
Deu nos en guard 4 anys més!!! Ens posarà carril bici al passadís de casa. El meu avi deia a un imbecil li poses una gorra i tens un imbecil amb gorra.
Comuns-Podem Fa 1 any
¿Però que no havia dit el politòleg Miguel Guillen que escriu al Capgros que aquestes eleccions les guanyaria el seu partit, els de Comuns-Podem?
Carme Fa 1 any
Deu ens guardi que aquests elements arribessin a guanyar!!! En dos dies no seriem propietaris ni dels geranis que tenim plantats als testos
BLANCANIEVES Fa 1 any
Vamos ,Vamos Vox ,adelante !!!
JUDAS Fa 1 any
No molestaros,, pero el Sr.Bote volverá a ganar en Mataro , porque de todo lo malo que hay para poder votar,, es el que tiene un poco mas de cordura,, no es perfecto, pero es lo mejor que se puede presentar en Mataro ,, y no tanto carcamal suelto como hay por ahi.
Anònim Fa 1 any
Si las encuestas son fiables somos más idiotas de lo que me pensaba, vaya inútiles que seguirán en este Ayuntamiento, después no nos quejemos de cómo está la ciudad, solo tengo fe en que la encuesta se ha hecho a ocupas, militantes de PSC, ERC , españoles con orígenes de fuera , en resumen gente que vive de coña sin trabajar y que estos regidores les van a seguir subvencionando vivir del cuento o de lo ajeno
Anonim Fa 1 any
No por favor cuatro años más de Bote terminara de destruir lo que queda en pie en Mataró no por favor mándenlo a casa ya .
Electomania... Fa 1 any
Una empresa de hacer churros si hace falta o llenar páginas de webs i tuits. Solo sirven sus encuestas para abrir debate, pero rigurosidad científica ausente.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive