Control nocturn de la Policia Local de Mataró, encarregat de fer complir el toc de queda. Foto: Ajuntament
Control nocturn de la Policia Local de Mataró, encarregat de fer complir el toc de queda. Foto: Ajuntament

Enquesta: creieu que cal mantenir el toc de queda?

Us demanem la vostra opinió sobre l'aplicació del toc de queda nocturn: cal mantenir-lo com està? Endarrerir-lo? o eliminar-lo d'una vegada?

El toc de queda nocturn, que s'aplica de 22 a 6h, "es pot allargar uns quants mesos". Així ho ha manifestat aquesta setmana el conseller d'Interior, Miquel Samper. D'aquesta manera, una de les mesures més restrictives contra la Covid, que s'està aplicant des de finals d'octubre, es manté 'sine die'. Us demanem la vostra opinió: us sembla adequat mantenir aquesta restricció?

Durant les darreres setmanes s'han aixecat diverses de les restriccions que s'estaven aplicant després de Nadal per combatre una nova onada de Covid. Els restaurants han anat ampliant el seu horari d'obertura, els comerços no essencials ja poden obrir durant el cap de setmana i el confinament comarcal es pot trencar si es viatja individualment o en grup bombolla. 

Policies vetllant pel compliment del toc de queda a Mataró. Foto: R. G.
L'ENQUESTA Què cal fer amb el toc de queda

Tot plegat, malgrat les limitacions vigents (d'aforament, entre d'altres) ha fet tornar als carrers una certa sensació de "normalitat". Però el toc de queda de moment és inamovible, i tothom ha de ser a casa puntual a les 10 de la nit, excepte motius justificats. De cara a Setmana Santa es debatrà endarrerir-ne l'aplicació una hora, fins a les 11 de la nit, però com a mesura es manté sense data, tal i com ha insistit el govern de la Generalitat.

Ara que portem cinc mesos de toc de queda, volem saber la vostra opinió. Creieu que cal mantenir-lo tal i com està? Considereu que és una mesura necessària de cara a evitar aglomeracions i festes nocturnes, i així trencar la transmissió de la Covid? Serieu partidaris d'una major flexibilització horària, per exemple començant el toc de queda a mitjanit? O creieu que ja n'hi ha prou i que cal eliminar-lo, ja que és una mesura massa restrictiva? Voteu a l'enquesta!

Arxivat a:

Comentaris (4)

Toque de queda Fa 1 mes
Se agradece y mucho el toque de queda, entre muchos de sus beneficios tenemos menos horas de contaminacion acustica.
Marti santpere Fa 1 mes
De fet, "saver feur" té raó. el toc ens està europeïtzat a la força. I aquesta és l'aposta per la qual l'estan allargant tant. Volen aplicar l'horari europeu, i fer-nos-el tastar de primera ma és la seva manera d'imposar-nos-el d'aquí un temps. Si tens 60 anys i ganes de no fer res, sopa tu a les 20:00. La vida a la península és diferent a Europa. I que ningú ens ho intenti treure
Martí... o Màrtir? Fa 1 mes
Amb tot el respecte, els horaris europeus han demostrat millores en temes com la salut, el descans i la productivitat a la feina. Pensar que les bondats de la "península" és sopar a les 23h és desconèixer moltes de les veritables bondats que tenim com a mediterranis. Menys perdre el temps, més ser productius i més descansar al vespre. La salut no és cap broma.
saveur feur Fa 1 mes
Estic totalment d'acord amb tu, Montserrat. Crec que el toc de queda ens ha europeïtzat, permet als joves entendre que no cal centrar la diversió en borratxeres i similars i ens fa ser més productius durant el dia. Potser a les 22h no, però a les 23... benvingut sigui. Sopar a les 20h i cap al cau. Una societat millor i més sana.
. Fa 1 mes
"Millor i més sana" amb imposicions i limitacions de moviment... Impressionant
Montserrat Fa 1 mes
Alguns potser és posaran les mans al cap si dic que per a mi el Toc de Queda ja és podria quedar fins a la tardor vinent. Nois d'ençà que s'aplica que puc dormir com un liró fins a quarts de 6 del matí. Ni sorolls de vehicles, ni gent passejant i cridant... I ara que amb la caloreta ja haurem d'obrir finestres no tinc ganes de tornar a la bogeria de cada any...
Marc Hirschi Fa 1 mes
Hola Montserrat, Si necessites el toc de queda per dormir com un liró és que potser tens algun tipus de problema que necessita altres atencions que no pas imposar una restricció de moviments a tothom perquè tu puguis fer nones. No sé. Hi ha molta gent que et pot ajudar: des de pastilles a infusions, una mica menys d'egocentrisme, unes cortines, un xumet... ànims que tu pots.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive