“Mataró acull?”, així amb interrogant i formulant una pregunta. És com es presentava l’acte del col·lectiu ‘Mataró acull’ (afirmant, en aquest cas) organitzat aquest diumenge a l’espectacular pati de la Llar Cabanelles. Ha estat un acte reivindicatiu i festiu alhora amb motiu de la commemoració, el 18 de desembre, del Dia Mundial del Migrant.
En una ciutat diversa i plural, amb població de tants orígens diferents i on ben sovint es neguen drets de ciutadania als nouvinguts, l'acte ha donat preferència a les històries reals de testimonis que viuen a Mataró. En Hachim, en Nini, el Bilal i el Sumon ens han explicat la dificultat d'obtenir permisos de treball i de llogar un habitatge, com això alimenta el problema de les màfies, i han ressaltat la importància del padró per adquirir drets bàsics.
Altres convidats han estat Punt de Referència (l’entitat que impulsa la mentoria social) i el Sindicat de l'Habitatge. Més de 100 persones han pogut, a més a més, ballar i menjar gràcies a Badenya, Dones de Mali, qui també han reivindicat beques i ajuts per a un col·lectiu precari. Primavera per la Pau ha tancat l'acte emocionant l'audiència, com ja és habitual, amb les seves cançons.
Amb aquest acte, Mataró Acull vol “reivindicar millors polítiques d'acollida a la nostra ciutat, per part de l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat atès que, en tantes ocasions, qüestionen els Drets Humans”.
Comentaris (18)