M.Coll

Els veïns de Can Gassol tampoc accepten el segon projecte d’urbanització

Ahir al vespre, el cap adjunt d'Urbanisme de l'Ajuntament de Mataró, Isidre Molsosa, va explicar als afectats les reformes que l'Ajuntament ha fet al projecte inicial

Una cinquantena de veïns de Can Gassol, reunits ahir el vespre a l'IMPEM, van decidir no acceptar el segon projecte de reubarnització d'aquesta zona industrial proposat per l'Ajuntament i iniciar accions perquè la Generalitat de Catalunya no avanci en el procés d'aprovació del projecte inicial. Concretament van acordar enviar un document al govern català per notificar-los les irregularitats del projecte segons la normativa urbanística de Mataró: aquest no ha respectat el període de participació ciutadana que s'ha d'obrir abans d'aprovar projectes d'aquestes característiques, ja que ens veïns se'n van assabentar de forma casual; el projecte també atempta contra la normativa que regula el paisatge, ja que hi apareix una polèmica torre de nou pisos; i, finalment, manca una avaluació econòmica del projecte, ja que l'assessor tècnic dels veïns, l'arquitecte Agapito Borràs, considera igual de rendible el solar amb una quota d'edificabilitat més baixa.

La segona proposta de l'Ajuntament, presentada ahir als veïns pel cap adjunt d'Urbanisme Municipal, l'arquitecte Isidre Molsosa - ja que el regidor d'aquest departament, Arcadi Vilert, no va voler participar en una trobada que hi haguessin més de deu persones-, intenta millorar la plaça interior però manté la torre de la discòrdia. L'Ajuntament, en segona volta, proposa la retallada de la nau de Can Gassol que serà rehabilitada com a equipament i alinear amb el carrer Floridablanca el bloc d'habitatges de protecció oficial, la qual cosa ofereix més obertura a la plaça i una millor accessibilitat, no per túnels sinó per porxos de dimensions més espaioses.

Aquesta proposta, en part acceptada pels veïns, soluciona una mica el neguit veïnal de viure al costat d'una plaça pública i completament tancada, característica que segons els afectats la converteix en un “nucli de conflictes”. Malgrat els canvis, el projecte reformulat conserva la torre de nou pisos, segons l'Ajuntament perquè no pot ser modificada la quota d'edificabilitat del solar pactada per les parts signants del conveni, el consistori, Manufactures Antonio Gassol, S.A i Lonesone, S.L. Els 110 habitatges pactats s'han de distribuir en l'espai i si es vol mantenir un equipament i una plaça una mica oberta només poden construir-se verticalment, en blocs de quatre plantes en l'eix frontal i amb una torre de nou pisos. Segons Molsosa, l'Ajuntament amb aquest projecte “tampoc fa cap disbarat, ja que altres edificis molt pròxims a aquest ja són d'aquest número de plantes, la qual cosa demostra que el paisatge el pot assumir”. Per la seva banda, els veïns no volen la torre per qüestions estètiques, però també asseguren que quan van comprar els seus pisos l'Ajuntament els va prometre que davant no si construiria amb tanta alçada.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive