Usuaria de la linia C5 a la plaça de les Tereses
Usuaria de la linia C5 a la plaça de les Tereses

Albert Ribas Dot

Els usuaris dels busos que van a l’Autònoma denuncien irregularitats

Els conductors reconeixen extraoficialment que la línia no té cotxes ni conductors fixos, sinó que el servei es fa complementàriament

Els joves que utilitzen la línia C-5 de l'Empresa Casas que va de Mataró al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Bellaterra no saben quina sorpresa els espera cada matí quan es disposen a agafar l'autobús. Retards en els horaris de sortida i arribada, bitllets que no funcionen, cotxes en mal estat i, fins i tot, abandonament de passatgers per manca d'espai. Aquestes són només algunes de les irregularitats que tenen lloc en la línia.

Aquesta no és una situació recent. Des de fa molts anys, un gran nombre d'estudiants han protestat i mirat de buscar solucions alternatives. L'últim intent ha estat el del jove estudiant d'història, Pol Ducable, que en nom de la resta de passatgers de la línia s'ha posat en contacte amb els mitjans de comunicació de la ciutat per transmetre «la més enèrgica queixa pel deplorable servei ofert per l'empresa». Segons denuncia, els estudiants han de patir la gran falta de puntualitat dels cotxes amb retards en els horaris de sortida d'entre 15 i 30 minuts. Aquest retard suposa que, si hi ha trànsit a l'autopista, els alumnes arribin molt més tard del que arribarien si el bus sortís a l'hora pactada. En molts casos, els alumnes es perden la primera classe en arribar a Bellaterra gairebé amb una hora de retard. Però la impuntualitat no és l'únic problema. L'empresa Casas destina alguns dels busos més vells de tota la flota a cobrir aquesta línia. A conseqüència d'això, en diverses ocasions hi ha hagut parades en plena autopista o diferents avaries.

El servei que ofereix la línia C-5 de l'empresa Casas consisteix en tres parades físiques de sortida de Mataró i sis estacionaments al campus, per poder apropar els alumnes a les seves respectives facultats. Aquest fet és un altre dels motius de queixa ja que, en molts casos, els estudiants de les últimes parades no poden trobar lloc per seure i han d'esperar el següent bus, que passa 30 minuts o una hora més tard. Aquesta irregularitat resulta ser més greu en el cas dels alumnes que no agafen el bus a la UAB, ja que l'única alternativa per tornar a Mataró és una combinació de trens que ronda les dues hores de durada.

Alguns dels conductors, denuncien els estudiants, també accepten fer el viatge amb alumnes asseguts al passadís o a les escales del vehicle. «Hem de seure il·legalment al terra dels passadissos o a les escales; tot això, és clar, per un mòdic preu de tres euros el viatge i vint l'abonament de deu viatges», lamenta l'estudiant Noèlia de Gea. «L'única cosa que demanem és que siguin més o menys puntuals i que hi hagi places per a tothom. Perquè no són fets puntuals», afegeix Cristina Camps.

En declaracions extraoficials, alguns conductors de la línia C-5 reconeixen que aquesta línia no té una sèrie de cotxes i conductors fixos, sinó que es tracta d'una línia que es fa «complementàriament» a les línies habituals. A més, destaquen que la línia és molt més complicada que les habituals C-1 o C-2 que cobreixen el trajecte entre Mataró i Barcelona. Sigui com sigui, els estudiants denuncien que paguen per un servei igual que la resta d'usuaris de les línies regulars entre Mataró i altres ciutats com Barcelona, però no el reben.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive