E. Castarnado

Els projectes de final de carrera de l'EUPM inclouen uns robots futbolistes

Els alumnes de la Politècnica presentaran més de seixanta treballs de final de carrera entre avui i demà

Sis robots futbolistes centren un dels projectes que avui dimarts, dia 5, s'han presentat a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPM). Es tractava que els alumnes presentessin davant d'un tribunal els seus treballs de final de carrera, un acte que se celebra a la Politècnica cada quatrimestre. Un dels projectes més originals d'enguany és el dels robots futbolistes, que han realitzat conjuntament dos estudiants d'electrònica i un de telemàtica. «Es tracta d'engegar un prototipus perquè uns robots tinguin capacitat per jugar a futbol», ha explicat el director del Departament de Telecomunicacions i Arquitectura de Computadors, Léonard Janer.

Concretament, el treball consisteix en un camp de futbol on hi ha una pilota i sis robots de forma circular, que formen dos equips de tres jugadors cadascun. «Hi ha una càmera que filma el camp des de dalt i envia la informació a un ordinador que designa els moviments que hauran de fer els robots futbolistes», ha dit Janer. Per tal que tot això funcioni, s'ha hagut de coordinar una part de software i una altra de hardware, que ha estat possible gràcies a les diferents especialitats dels seus creadors.

Però aquest no és ni de bon troç, l'únic projecte que els estudiants presentaran entre avui i demà al Tribunal de l'EUPM. Segons ha comentat Janer, són més d'una seixantena de treballs els que es sotmeten a qualificació. I segons ha valorat, en general han estat d'un nivell molt alt: «Estan molt treballats perquè és la feina de quatre mesos i això fa que el nivell sigui molt bo».

Centraleta telefònica
Sergi Guitart, de trenta-dos anys, és un altre dels estudiants que ha presentat avui el seu treball. El va començar a fer el passat mes de març i ara veu recompensat l'esforç d'aquests mesos, ja que amb el projecte posa punt i final als estudis de telemàtica que cursava. La seva idea era crear una centraleta de telèfons que funcionés amb un programari Linux, que com ell mateix descriu «és un programari de lliure distribució i codi obert». Segons ha explicat, aquest sistema permet reduir els costos telefònics: «El projecte intenta subsituir les centraletes de marques comercials per unes altres de software gratuït».

La presentació davant del Tribunal i la memòria que han hagut d'entregar els alumnes, seran els punts bàsics en què els professors centraran les qualificacions.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive