La població de Mataró va augmentar el darrer any, tot i que de forma moderada, per l’arribada de nouvinguts. Segons dades corresponents a l’1 de gener del 2011, a Mataró hi havia empadronats 123.906 habitants, només 974 més que l’any anterior. El fet migratori continua explicant l’augment de la població que es registra a la ciutat els darrers anys, i durant el 2010, quatre de cada deu persones empadronades eren nouvingudes. Al llarg dels darrers cinc anys, Mataró ha augmentat la seva població en 5.287 nous habitats.
A 1 de gener del 2011 la població de nacionalitat estrangera era de 21.295 habitants (17,19% de la població total). Les principals nacionalitats presents a Mataró que contribueixen de manera positiva a l’augment de la població són Marroc, amb 8.569 habitants; la Xina, amb 1.913 habitants i Senegal, amb 1.475 habitats, mentre que Colòmbia, Argentina o Equador la disminueixen. Una altre dada curiosa és el nombre de població de nacionalitat italiana que resideix a la ciutat amb un total de 677 habitants. Aquest fenomen es deu al fet que es deu a que molts argentins de la ciutat disposen de la doble nacionalitat.
La distribució de la població de nacionalitat és molt desigual en el conjunt de la ciutat però la gran majoria (35,21% de la població estrangera total) es concentra en el barri de Cerdanyola. Altres barris més petits que també són nucli de població estrangera són Rocafonda amb un 18,51% de la població estrangera o el Palau-Escorxador amb un 11,95%.
Nombre elevat de naixements
A banda del fet migratori, el creixement de la població s’explica per la diferència entre naixements i defuncions que representa un 35,11%. Pel que fa als naixements, al 2010 s’han registrar 1.546 naixements, 23 menys que l’any anterior. Aquest total representa el tercer major registre dels darrers deu anys. Cerdanyola, L’Eixample, Cirera i Rocafonda són els barris on hi ha hagut més naixements el darrer any mentre que Pla d’en Boet, La Llàntia i el Centre són els que han registrat menys naixements.
Marc repeteix com a nom estrella a la ciutat per segon any amb un total de 28 nens seguit de Aina que en té 20. A més d’aquests dos també han estat moltes les nenes que han rebut el nom de Julia, Sara, Martina o Paula i per nen també Pau, Alex o Eric, entre d’altres.
Pel que fa a les defuncions, l’any 2010 s’han registrar 901 defuncions, 10 més que al 2009.
Altres dades rellevants de la població mataronina són l’envelliment de la població en barris com Peramàs, l’Eixample o Molins-Torner que representen xifres superiors al conjunt de la ciutat. Per contra els barris que tenen els índex més baixos són Vista Alegre, Cirera o La Llàntia. En aquests barris l’augment de la natalitat és molt més alt que a la mitjana de la ciutat degut al gran nombre de parelles joves que s’hi instal·len. El nombre de llars de la ciutat ha crescut amb un total de 727 llars més. Les llars de dos membres són les més nombroses seguides de les unipersonals i finalment per les de tres membres contràriament a l’any passat on les llars unipersonals eren les protagonistes a la ciutat.
-
Comentaris