El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Oriol Batista, durant la roda de premsa de presentació.
El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Oriol Batista, durant la roda de premsa de presentació.

Vern Bueno

Els mataronins compren en supermercats i miren molt la televisió

L'Ajuntament fa una enquesta per analitzar els hàbits de consum de les llars de Mataró en camps com l'alimentació o les activitats d'oci

Conèixer els hàbits de consum de les llars de Mataró per orientar les polítiques municipals de consum per als propers anys. Aquest és l'objectiu de l'enquesta feta per l'empresa Item (Investigació social i de mercats) per encàrreg de l'Ajuntament de la ciutat. L'estudi s'ha centrat en l'anàlisi dels hàbits de consum i motivacions de compra en el camp dels productes alimentaris, d'equipament per a les persones (roba, complements...) i de la llar, a més de les activitats en el temps d'oci i en la compra de premsa diària.

En total, entre els dies 30 de novembre i 2 de desembre de 2005 es van fer 1.500 entrevistes telefòniques assistides per ordinador, distribuïdes de forma no proporcional, entre homes i dones majors de 18 anys de tots els barris de Mataró. El regidor de Benestar Social, Oriol Batista, ha explicat aquest midgia en roda de premsa que l'enquesta ha de servir per «potenciar polítiques que afavoreixin els consumidors, que independentment d'on comprin puguin trobar qualitat, varietat i preus raonables».

La dona, element clau
Una de les principals conclusions de l'enquesta és que la dona segueix jugant un paper clau clau en el consum i en l'alimentació familiar. El 82,3% de les dones consultades afirma ser qui acostuma a cuinar a la llar, mentre que el 63,3% d'homes reconeix que és la seva parella qui cuina. Batista va explicar que, s'ha de donar «especial suport a la dona» com a agent consumidor, cosa que ha de ser «compatible amb les polítiques d'igualtat».

L'estudi mostra que els supermercats s'han convertit en el lloc preferent de compra de productes alimentaris dels mataronins (així ho afirmen el 56,4% dels enquestats). Valoren la proximitat i la disponibilitat horària. Per contra, els mercats municipals perden pes: només per a un 0,2% dels entrevistats són el punt de compra principal. En l'apartat d'oci, veure la televisió és l'activitat més practicada (89,2%). El 55,3% diu que la miren entre una i tres hores diàries.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive