capgros.com/Efe

Els immigrants estrangers del Maresme suposen ja el 12,2% de la població

El nombre d'estrangers empadronats en el conjunt dels trenta municipis de la comarca ha augmentat en 3.815 persones

La comarca del Maresme tenia registrada una població estrangera empadronada de 51.703 persones (un 12,2%) del total de població a 31 de desembre de 2007, segons l'Informe estadístic "La immigració a la comarca del Maresme, any 2007" elaborat pel Consell Comarcal. L'informe fa una anàlisi descriptiva del fenomen migratori a la comarca a través de les dades facilitades pels padrons municipals i per la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat. Segons aquestes dades, durant l'últim any, el nombre d'estrangers empadronats en el conjunt dels trenta municipis de la comarca ha augmentat en 3.815 persones.

Respecte a l'àrea geogràfica d'origen, el col·lectiu procedent de l'Amèrica Llatina ocupa el primer lloc amb un 29,22%, seguit de l'Àfrica del Nord (28,37%), la Unió Europea (19,96%), l'Àfrica subsahariana (12,74%), Àsia (6,17%), resta d'Europa (2,95%), Nord-amèrica (0,53%) i Oceania (0,04%). Per països, el col·lectiu marroquí representa la meitat del total d'estrangers empadronats a la comarca, seguits pels de Gàmbia, l'Argentina, Itàlia, la Xina i l'Equador i en total, conviuen a la comarca 129 nacionalitats estrangeres.

En comparació de les dades de final de 2006, el percentatge de població estrangera empadronada ha augmentat un 0,7% i es manté la tendència a la feminització de la població immigrant. La consellera de Serveis a les Persones del CCM, Neus Serra, ha destacat que el nombre de dones immigrants també ha augmentat. "En general hi ha un increment de població estrangera, així com de dones encara que el percentatge d'elles encara és inferior al dels homes" ha afirmat Serra, per a qui el factor gènere "també s'ha de tenir en compte". Així, el percentatge de dones és del 45,9%, un 0,4% superior a l'any 2006, mentre que el dels home s'estabilitza en un 54,1%.

Serra també ha explicat que les dades publicades a l'informe tenen per objectiu que cada municipi del Maresme apliqui "diferents eines d'integració, així com consolidin una visió conjunta de la població al seu territori".

Respecte a les dades concretes de cada municipi, Calella continua com la localitat de la comarca amb un percentatge de població estrangera empadronada més elevat. Aquest municipi se situa en el 24,3% (un punt per damunt del registrat l'any anterior), seguit per Pineda de Mar amb el 17,7% (amb un increment del 0,9%), Caldes d'Estrac amb un 16,8% (amb un augment de 0,8%), Mataró amb el 15,7% (amb un augment del 0,8%) i Premià de Mar amb un 14,1% (amb un increment de l'1,6%) .

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive