-
-

Silvia Ruiz

Els estudiants universitaris donen un notable al TecnoCampus

Celebren la qualitat de les instal·lacions, reclamen més espai degut al creixement del nombre de carreres i critiquen alguns plans d'estudis

El curs universitari del TecnoCampus arrenca en el cinquè aniversari del Parc Tecnològic amb un nou record i gairebé 3.000 estudiants matriculats. La qualitat de les instal·lacions i la proximitat del professorat són alguns dels punts forts més valorats. "Recomanaria a la gent dels voltants que no cal anar a Barcelona per tenir una universitat de qualitat". Així ho explica en Marc, un estudiant de quart curs d'Enginyeria Electrònica que valora que "els professors són molt propers i mai et donen l'esquena".  A més, comenta que "pràcticament no sembla una universitat perquè la quantitat de gent a classe no és massa gran, almenys fins ara". En Marc és de Granollers i afirma que va escollir el TecnoCampus per la proximitat i per la comoditat de no haver d'anar fins a Barcelona cada dia. La seva experiència de quatre anys és molt positiva però considera que cal replantejar com es gestiona l'espai davant l'augment del nombre d'alumnes: "Cada vegada fan més carreres i hi ha més gent, es treuen espais d'estudi i aules d'informàtica per fer-hi despatxos i classes i es fa difícil estudiar-hi".

Valoren en especial que els equipaments són nous i estan ben cuidats. A Mitjans Audiovisuals disposen de tots els materials i recursos i equipaments. "Són el punt fort, tenim molt material de càmeres, platós de televisió, de ràdio... ", explica l'Adriana, una noia de Llavaneres que cursa el seu primer any. L'Anna i la Queralt, que també cursen la mateixa carrera, són de Barcelona i venen cada dia en bus o en tren. Elles argumenten que van escollir el TecnoCampus perquè "teníem bones referències per fer aquesta carrera aquí, sabíem que era molt més pràctica i ara hem vist que ho tenim tot molt ben equipat".

Plans d'estudi que evolucionen
Sobre els plans d'estudi, l'opinió més negativa la tenen estudiants que formen part de la primera promoció. És el cas de la Rocio i l'Ariadna, que ara cursen el quart any de Màrqueting i Comunitats Digitals. "Hi ha assignatures pràctiques i més didàctiques que estan bé, però també hi ha moltes on no s'aprèn res que no sàpigues ja", expliquen, afegint que "som la primera promoció i això ho hem pagat; els nous no tenen el mateix pla docent que teníem nosaltres".

Massa pes universitari, segons el PSC
Alícia Romero, que va ser una de les gestants del projecte TecnoCampus com a regidora de Promoció Económica de l’Ajuntament de Mataró durant la confecció del parc i la seva inauguració, considera que el balanç “és positiu” després de cinc anys, però creu també que el projecte a dia d’avui té febleses evidents: “S’han abocat massa esforços en l’àmbit universitari, i el sentit del Tecnocampus no era fer una universitat on venen estudiants, acaben la carrera i marxen, sinó que es volia crear un espai on el coneixement es quedés al territori”. Per Romero s’han fet massa esforços en tenir més graus i estudiants però s’ha oblidat l’objectiu principal. “Volíem crear nous estudiants per generar més PIB i riquesa al territori, i transformar el teixit econòmic de la ciutat. Actualment quin valor es dóna a les empreses perquè vinguin aquí? No té sentit voler competir amb la UAB o la UB”. Considera que cal treballar per "transferir aquest coneixement a les empreses locals, no ens val que un estudiant del Vallès vingui, estudiï i se’n vagi”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive