Toni Rodon

Els delictes i faltes disminueixen un 11% en els darrers tres mesos

Les xifres mostren una millora contínua, sobretot en els delictes que tenen lloc en la via pública

Els indicadors de seguretat ciutadana de Mataró continuen mostrant una millora contínua. Durant el trimestre d'abril a juny d'enguany, el nombre total de delictes i faltes ha disminuït un 11% respecte al mateix període de l'any passat. Els delictes han passat d'un promig mensual de 271 a 225, xifra que representa una reducció d'un 17%. Aquest fet contrasta amb la opinió expressada fa uns mesos pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local quan asseguraven que, després de molts mesos de millora continuada, existia la possibilitat de tocar sostre.

La xifra més significativa és la reducció dels delictes que tenen lloc en la via pública. Els robatoris amb violència i intimidació han baixat un 33% durant el darrer trimestre, els robatoris en vehicles un 13% i els robatoris de vehicles un 11%. El nombre de detencions practicades s'eleva fins a un 14%.

Pel que fa al nombre d'accidents, l'accidentalitat s'ha reduït en un 7%. El nombre de ferits greus també han disminuït un 22%. El treball preventiu també s'ha traduït en 51.288 mesuraments de velocitat i 1.854 proves d'alcoholèmia.

Aquestes són unes dades que la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van valorar conjuntament en una reunió que es va portar a terme ahir, dia 21. El balanç que els dos cossos de seguretat van extreure és satisfactori, tan des del punt de vista del treball desenvolupat per ambdós cossos, com del punt de vista de l'estat de la seguretat pública. Finalment, van voler destacar els 13.000 contactes que ha permès la Policia de Barri, la Unitat d'Educació Viària, Prevenció i Civisme i l'Oficina de Relacions de la Comunitat.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive