Salva Fernàndez

Els centres concertats i llars de Mataró exposen 'La música' a l'Ateneu

El Col·lectiu de Centres Privats-Concertats i Llars d'infants de Mataró vol plasmar els seus compromisos amb l'ensenyament exposant qui són i què fan

El Col·lectiu de Centres Privats-Concertats i Llars d'infants de Mataró va inaugurar ahir dijous a l'Ateneu Caixa Laietània una exposició relacionada amb la música, amb motiu de la celebració de l'any Mozart, que es complementarà amb diverses audicions realitzades pels seus alumnes d'ara fins el proper 16 de març. L'objectiu d'aquesta exposició, s'espera que es pugui fer un acte públic com aquest cada dos anys, és, en paraules del Secretari del Col·lectiu, Joan Tardà, el de mostrar qui són, què són i què fan "les escoles que conformen aquest grup, i per això aquest any es vol mostrar com treballen les escoles i llars del Col·lectiu l'educació musical".

Joan Tardà es va mostrar convençut que la música és molt més que "una assignatura maria, ja que fomenta el treball cooperatiu, la creativitat i la sensibilitat, i es pot versar a l'educació integral de l'alumne". El Col·lectiu, constituït el novembre de 2001, té la finalitat de "trobar punts comuns de l'escola concertada per poder tirar endavant projectes tots junts", assegura Tardà, que va destacar entre els principis d'aquesta agrupació els de la presència d'una gran "diversitat ideològica que enriqueix la identitat cultural de la ciutat, una atenció a l'alumnat de la ciutat o la comarca que va des de les llars d'infants fins al batxillerat o els cicles formatius, una llarga tradició pedagògica que ofereix un servei de qualitat i que està oberta a tothom, sigui quina sigui la seva procedència i la seva extracció social o cultural".

Per la seva banda, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va assegurar durant l'acte la importància de l'ensenyament a l'hora "d'ajudar a millorar la societat i el paper fonamental que juguen en el progrés moral de la ciutat". Baron va fer una crida als educadors a "no adormir-se i intentar trobar un complicitat entre l'ensenyament i la societat" per tal que "els valors que els joves reben dins l'escola no siguin totalment contraris als que tenen fora de les aules". L'alcalde va aprofitar un estudi en el que deia que els nens de les escoles catalanes eren feliços per treure ferro al tema de l'assetjament escolar, el qual, malgrat assegurar que "possiblement ara són una mica més cruels", va afirmar que "no hi ha tanta diferència amb el que sempre ha passat a les aules al llarg dels anys". L'alcalde va voler acabar la seva intervenció assenyalant "l'alta qualitat de la xarxa d'escoles i llars que configuren el col·lectiu i el respecte d'aquests a la diversitat" i amb la lectura de la cançó del Joc d'Infants de Mozart.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive