Ramon Radó

Els botiguers de la plaça de Cuba critiquen l'arribada del Corte Inglès

La presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, defensa el projecte de reforma del mercat

Els comerciants del mercat de la Plaça de Cuba van portar al ple municipal de dijous dia 12 les seves crítiques al projecte de reforma del mercat que ha proposat l'IMPEM en considerar que no aporta la quantitat suficient d'aparcaments i ser “poc ambiciosa”, per la qual cosa van demanar “una reforma més potent”. A més, els botiguers també van dir que el fet que El Corte Inglés s'instal·li a la ciutat no els portarà “res de bo” i farà molt difícil convertir la plaça en un pol d'atracció comercial.

El Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials (POEC) de 2004, que ja indicava la necessitat d'una locomotora comercial al centre de la ciutat, preveu la reforma íntegra del mercat de la Plaça de Cuba. Els botiguers lamenten la manca d'un gran aparcament prop del mercat i temen que la construcció d'un aparcament soterrani de 310 al xamfrà del carrer Biada amb la Ronda Alfons XII (tal i com proposa El Corte Inglés) beneficiï “aquests grans magatzems i no el mercat i el seu entorn”.

Toni Castellví, president de l'Associació de Comerciants de la Plaça de Cuba i rodalies, va qualificar el projecte de reforma del mercat de “poc ambiciós” i de ser “només un rentat de cara”. Les crítiques van centrar-se en el fet que el mercat només tindrà 42 places d'aparcament, una quantitat que consideren “del tot insuficients”.

L'estudi de reforma de l'any 2001 preveia tres plantes d'aparcaments soterrats, molt més que els 42 de la reforma finalment signada. És per això que Castellví va qualificar el projecte acordat amb els operadors de “menys ambiciós que el de l'any 2001”. L'associació considera que la reforma del mercat proposada per l'IMPEM “és només un rentat de cara per tal de complir amb el POEC que vincula l'obertura d'El Corte Inglés amb la reforma del mercat”.

“Mentre els grans magatzems tindran 1.300 places d'aparcament a la plaça de Cuba només n'hi haurà 42”, va queixar-se Castellví, que va dir que l'arribada d'El Corte Inglés significava “una sotregada” per als botiguers. L'associació va ser molt crítica amb la vinguda de l'operador comercial i va qualificar-lo de “sobredimensionat” per les necessitats de Mataró i la comarca.

“És inadmissible el tracte de favor que se li està donant a El Corte Inglés perquè s'instal·li a la ciutat i intolerable que aquesta arribada tingui un cost en patrimoni històric, llocs de treball del petit comerç i detriment de la qualitat de vida de molts mataronins pel caos circulatori que suposarà”, va afegir Castellví, que va reclamar que el govern tingui present els valors que aporta el petit comerç a la ciutat.

La presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, es va defensar dient que el govern havia “dialogat i arribat a acords” pel que fa a la reforma del mercat i va al·legar que el projecte havia rebut el suport del 70% dels operadors de l'interior del mercat.

Per la seva banda, el regidor no adscrit Josep Lluís Martí va demanar que s'estudiés la creació d'un “gran centre” comercial al centre de la ciutat unint la Plaça de les Tereses i la Plaça de Cuba. Martí, que ahir assistia al seu darrer ple, va dir que aquesta proposta era el seu “llegat”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive