Les ajudants de David Gibernau treballen en l’elaboració d’un vitrall
Les ajudants de David Gibernau treballen en l’elaboració d’un vitrall

Judith Vives

Els artesans vidriers s’apleguen en una nova associació amb seu a Mataró

La nova entitat col·laborarà en la trobada d'artesans del vidre, que organitzarà Artesania de Catalunya l'octubre vinent a Mataró

 Els mataronins David Gibernau i Lluís Roca són dos dels artesans vidriers que han impulsat la creació de l’Associació Catalana de les Arts del Vidre (ACAV). Aquesta entitat, constituïda formalment des del passat mes de setembre, reuneix els artesans, artistes i professionals del món del vidre, un àmbit amb una llarga tradició a Catalunya i especialment, a Mataró, que acollirà la seu social de l’ACAV.

L’Associació neix, segons expliquen els seus promotors, per donar al treball artesà del vidre "la importància que realment té". "Fins ara no hi havia cap associació d’artesans vidriers, els que ens dediquem a això formaven part d’altres gremis o col·lectius", explica Lluís Roca, vocal de l’associació, que en els darrers mesos ja ha participat en diverses iniciatives com ara exposicions a Madrid o a l’espai d’Artesania de Catalunya, així com a la trobada de vidriers de Cervelló.

El president de l’ACAV, David Gibernau, parla de la voluntat de "promoure la vessant artística i artesana" del treball del vidre. "Dins aquest món hi moltes varietats i es fan moltes coses", explica afegeix. Tant Gibernau com Roca representen, precisament, dues modalitats ben diferents de l’artesania del vidre. Mentre que el primer es dedica al treball del vidre pla, Roca està especialitzat en perles i boles. "Abans hi havia molts talles de fer boles a Mataró", recorda David Gibernau, "les dones que no es dedicaven al gènere de punt, feien boles". "La ciutat sempre ha tingut molta tradició vidriera i de fet ara encara queda un forn de vidre en funcionament", afegeix Roca.

El passat vidrier de la ciutat i l’origen dels promotors de l’Associació és una feliç coincidència que ha fet possible que l’ACAV s’instal·li a Mataró. De moment, expliquen els representants de l’entitat, l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) s’ha compromès a oferir-los un espai on poder dur a terme les seves activitats. A canvi, els artesans vidriers han presentat una sèrie d’iniciatives per fer a Mataró i que hauran de servir tant per donar difusió a aquesta activitat com per servir de reclam turístic de la ciutat. Entre aquestes activitats no es descarta la organització de tallers i la celebració d’una fira.

Trobada de vidriers a Mataró
A més, l’entitat participarà activament en el certamen Catalònia, que organitza Artesania de Catalunya i que té lloc cada dos anys a diferents municipis. La primera trobada va tenir lloc fa dos anys a Terrassa i es va centrar en el món del tèxtil. Mataró acollirà la segona trobada, centrada en l’artesania del vidre, els dies 16 i 17 d’octubre, segons ho han confirmat fonts d’Artesania de Catalunya.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive