Eloi Aymerich

Els alumnes de la TecnoEscola demostren la seva vàlua professional

CRÒNICA: Jornada de portes obertes del taller ocupacional de noves tecnologies

"No sabia massa què fer. Estava una mica perdut. Amb la TecnoEscola he trobat un tipus de feina que m'agrada molt. He descobert la meva passió". Aquestes són les paraules de Luis Calleja, un noi de 19 anys que com 32 més està participant en la TecnoEscola, un taller ocupacional de dos anys en el que es formen professionals de les noves tecnologies. Avui durant tot el matí han ofert una jornada de portes obertes a la seu, al Casal de Joves de la Plaça Espanya.
La seu de l'escola-taller estava plena d'alumnes fent demostracions, des de programar ordinadors fins a reparar-los, passant per muntatge de caixes o instal·lació ficticia de xarxes intra-net. Aquest era el cas d'en Foad Najja, instal·lador de xarxes de vint-i-dos anys, que explicava que la feina que li han ensenyat a la TecnoEscola "és molt entretinguda i m'agradaria continuar-la fora". Un altre exemple era en Christian Blanco, un tècnic en sistemes informàtics que mentres desmuntava ordinadors, comentava que "he après a esforçar-me, a veure que el meu esforç servia". Ell és un exemple de la majoria d'alumnes, que porten mesos fent pràctiques fora de les aules, en el seu cas a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró en el servei tècnic de reparació de hardware. Per a molts dels alumnes, la TecnoEscola ha resultat ser una sortida a una situació en la que molts d'ells no sabien ben bé cap a on tirar. Emilio Marín, de vint-i-tres anys, deia que un any enrera no sabia com anava un ordinador, i que ara "és la meva feina saber com funciona i reparar-los, m'ha ajudat molt aprendre un ofici". La majoria van entrar al taller ocupacional després d'apuntar-se a la base de dades de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica, i que aquest els proposés incorporar-se al projecte de formació professional.

Voluntat de promocionar la experiència

L'objectiu de la jornada també era clarament promocional. Amb l'eslogan 'formació, professionalitat i experiència' s'han repartit a visitants -entre els que s'han vist alguns empresaris- dossiers informatius sobre les capacitats dels alumnes de la escola. Sobre el seu futur laboral, alguns d'ells com en Pol Fernández, de dinou anys, tenen força esperança: "és difícil trobar feina, però jo tinc l'esperança en trobar-la" diu. La Fatima L'Ghacham, tècnica multimèdia i dinamitzadora de divuit anys i que va deixar el batxillerat de l'institut per entrar a la TecnoEscola, comenta que "la formació i les pràctiques són molt engrescadores, però potser el projecte hauria de durar una mica més". Quan se li pregunta pel seu futur laboral, assegura que amb les capacitats que li han ensenyat, "trobaré llocs on impartir cursos, dissenyar pàgines web o dinamitzar grups, perquè he vist que fa falta molta gent amb el meu perfil" ha dit. Per Maria Angeles Muñoz, mare d'un dels alumnes, "la metodologia per a ensenyar als alumnes és molt engrescadora, a part que els forma en un tipus de professions qeu tenen molta sortida en el mercat laboral".
La TecnoEscola estarà funcionant fins al juny d'aquest any.

NOTA: Per a més informació, consultar l'ENTREVISTA a JAVIER HINOJOSA, director de la TecnoEscola, a la secció CONVERSES.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive