Marta Bosch

Els alumnes de l’escola Santa Anna exposen el seu art a la platja

La iniciativa està inspirada en una acció que van portar a terme un grup de tretze artistes de la ciutat l'any 1981

El passeig del Callao de Mataró s'ha convertit aquest matí en una galeria d'art improvisada. Una quarentena d'alumnes de batxillerat artístic de l'escola Pia Santa Anna han exposat les seves creacions i ho han fet en un espai ben diferent a l'habitual: a la mateixa sorra de la platja. Els alumnes recollien així el testimoni que van deixar ara fa 24 anys, un grup de 13 artistes molt vinculats a Mataró.

Vaixells de paper a punt de salpar, ampolles amb missatges al seu interior o una pancarta de plàstic transparent amb una franja negra que simbolitza l'horitzó. Aquestes són algunes de les vuit creacions que han fet els alumnes de batxillerat artístic de l'escola Pia Santa Anna i que durant tot el matí s'han pogut veure a la platja de Mataró. La idea d'exposar en un lloc tant fora del comú va sorgir del professor de l'assignatura de Volum, Ismael Cabezudo, recuperant així una proposta artística que van fer l'any 1981, tretze artistes vinculats a Mataró, entre ells Josep Manel Calleja, Jaume Simón o Eduard Comavella.

Aquests artistes, molt lligats a l'art conceptual, van reunir-se un diumenge al matí del mes d'abril d'aquell any a la platja de Mataró per fer –a través de les seves creacions- una evocació a la primavera. L'exposició, totalment efímera, va quedar recollida posteriorment en un catàleg editat per la galeria Tertre, actualment tancada. “Aquest catàleg va anar a parar a les meves mans i vaig voler, d'alguna manera, vincular-ho a l'assignatura de Volum”, explica Ismael Cabezudo.

Els 37 alumnes de batxillerat artístic, repartits en grups de 3 i 4 persones, es va revisar el que s'havia fet l'any 1981 i a partir d'aquí han creat les seves propies propostes. Segons Cabezudo, era escencial que es tractés de creacions efímeres i molt integrades a l'entorn, “que fora d'aquest espai de la platja no tinguessis sentit”.

La idea ha estat molt ben rebuda pels alumnes que ho veuen com una bona oportunitat de cara al seu futur professional. “És una manera de donar-te a conèixer i omplir curriculum a través d'una activitat escolar, sobretot per a aquells que volem viure de l'art”, explica Yolanda Culebras, alumna de 2n de batxillerat artístic. La seva companya de classe, Cristina Ibáñez, creu que l'experiència és molt positiva sobretot perquè s'ha fet de forma conjunta amb tots els alumnes.

Al llarg del matí, alguns dels artistes que van participar en el projecte de l'any 1981, com ara Josep Manel Calleja, s'han apropat fins a la platja de Mataró per veure les creacions dels alumnes de batxillerat artístic de l'escola Santa Anna. Tot i tractar-se d'una proposta puntual, des de l'escola es vol editar un catàleg. Alhora, s'intentarà muntar algun tipus d'exposició que reculli de forma gràfica -amb plafons o fotografies- les creacions que s'han presentat avui juntament amb les de l'any 1981.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive