Una de les parades informatives a la ronda Frederic Mistral
Una de les parades informatives a la ronda Frederic Mistral

J.V.

Els afectats pel VIH reclamen que no se'ls discrimini a la feina

Mataró s'afegeix amb diversos actes a la commemoració del Dia Mundial Contra la Sida

El Dia Mundial Contra la Sida que es commemora aquest proper dissabte dia 1 de desembre té com a objectiu aquest any el de lluitar contra la discriminació que molts seropositius encara pateixen en els seus llocs de treball. “Volem acabar amb l’estigma de molts afectats des del punt de vista laboral, ja que encara que és difícil acomiadar la gent de la feina per aquest motiu, encara es troben amb molta discriminació”, explica Helena Cascalló, psicòloga de l’entitat Àmbit Prevenció, amb seu a la Fundació Hospital. Segons explica Cascalló, la commemoració del Dia Contra la Sida es dedica cada any a un aspecte concret de la lluita contra la malaltia, i enguany s’ha volgut posar èmfasis en l’àmbit laboral ja que “encara hi ha molta gent amb informació errònia, que pensa que per treballar amb un seropositiu es pot arribar a contaminar”.

A Mataró, la commemoració d’aquesta jornada s’està duent a terme des de principis de setmana amb la instal·lació de taules informatives als centres cívics de la ciutat, així com a la Fundació Hospital i a l’Hospital de Mataró. Dissabte, dia 1, s’instal•laran taules al mercat de la Ronda de Sant Oleguer així com al carrer Poeta Punsola, a Rocafonda. En aquestes taules s’oferirà tant informació com preservatius i llaços vermells. D’altra banda, l’Hospital de Mataró va acollir dimecres passat una jornada oberta durant la qual es va parlar de les perspectives de futur de la infecció VIH i es van presentar les accions prioritàries del Pla d'actuació sobre el VIH / SIDA a Mataró 2007-2008. A la ciutat, a finals del 2006 s’havien diagnosticat un total de 647 casos. Segons Cascalló, el fet que la Sida s’hagi convertit en una malaltia crònica “ha fet que la percepció de risc hagi baixat”. Les dades apunten a un augment de nombre d’afectats entre els heterosexuals, quan fa un temps es donaven principalment entre drogodependents, així com també s’ha notat un increment de dones afectades.

En la jornada celebrada a l’Hospital també es va dur a terme un taller de salut sexual i prevenció del VIH i d'infeccions de transmissió sexual. En aquest sentit, Cascalló explica que l’ús del preservatiu és, actualment, la fórmula més efectiva per evitar el contagi. “El preservatiu ha de ser un company de butxaca”, afirma.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive