-
Altres notícies
Mataró rep 21 milions del Fons Estatal d'Inversió Local
Mataró va rebre un total de 21 milions d'euros inclosos en el Fons Estatal d'Inversió Local, impulsat pel govern de Zapatero. L'Ajuntament va decidir dedicar 7 dels 21 milions a projectes d'urbanització de diversos carrers i trams de l'espai públic i a altres millores de reforma urbana, que fan preveure un 2009 marcat per les obres als carrers.
Es constitueix el Consell Assessor Urbanístic
El ple de l'Ajuntament va donar llum verda al Reglament del Consell Assessor Urbanístic Municipal, un nou organisme que ha de garantir la participació ciutadana i el diàleg al voltant de la política urbanística que porta a terme el govern. El consell havia estat una proposta llargament reivindicada pel grup municipal popular.
30 habitatges per a gent gran al carrer Carlemany
Prohabitatge, Benestar Social i Gent Gran van impulsar al carrer Carlemany una promoció de 30 habitatges dotacionals que possibilita a les persones majors de 65 anys disposar d'un habitatge de lloguer assequible, sense barreres arquitectòniques i amb serveis específics destinats a cobrir les seves necessitats bàsiques.
El principi de les obres a Can Fàbregas
El trasllat de Can Fàbregas situa Ramon Bassas en lull de lhuracà
Capgròs repassa les principals notícies del 2008 a la ciutat
L’any 2007 es va tancar amb l’anunci que la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt es traslladaria íntegra al seu futur nou emplaçament al carrer Biada. Però aquesta resolució no va ser el final d’un dels temes més polèmics dels darrers anys a la ciutat. La Plataforma Salvem Can Fàbregas va destapar el parentesc entre el regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas, i dos oncles materns seus membres de la societat propietària de la finca de l’antiga farinera, on s’ubicarà El Corte Inglés. Bassas va explicar que va tenir coneixement d’aquest parentesc feia prop d’un any. Ho va notificar llavors al Secretari de l’Ajuntament, que li va recomanar que no assistís a cap més votació sobre aquesta qüestió. La seva relació de parentiu hauria fet recomanable que no assistís a cap votació anterior però, segons el Secretari, no es podien invalidar els acords adoptats en votacions prèvies ja que el vot particular de Bassas no va ser en cap cas determinant. L’oposició, però, va demanar la paralització del procés, la inhabilitació dels acords presos anteriorment i la dimissió de Bassas. En el tens ple de febrer, l’alcalde Joan Antoni Baron va insinuar que hi havia regidors de l’oposició que també tenien vinculació familiar amb els propietaris de la nau. El govern municipal, d’altra banda, va decidir que els costos del trasllat de Can Fàbregas recaiguessin en els promotors del sector de la ronda Brceló i els entorns del carrer Biada. El planejament del projecte urbanístic d’aquest sector discontinu, precisament, va ser modificat per Pumsa, dividint-lo en dos polígons d’actuació a desenvolupar de manera esglaonada, de cara a facilitar-ne l’execució i evitar que la crisi puguin frenar l’arribada del Corte Inglés. A finals de novembre, es van iniciar els enderrocs del sector de Can Fàbregas, procés que haurà de seguir durant el 2009, incloent el desmuntatge de la nau, per alliberar el solar on es construirà el centre comercial.
Comentaris