capgros.com/ACN

El tèxtil es reconverteix en un sector d'investigació i innovació

Cetemmsa inicia la quarta edició del postgrau en Gestió i Tecnologia Tèxtil

Tot i l'aparent moment de crisi del sector tèxtil al Maresme, la formació dels professionals del sector continua en alça. Enguany, el Centre de Tecnologia empresarial de Mataró i Maresme (CETEMMSA) ha iniciat un postgrau en Gestió i Tecnologia Tèxtil, que creix quant a nombre d'alumnes. Els responsables del curs creuen que s'està produint un reajustament de perfils per convertir el tèxtil en un sector d'investigació i innovació.

Tot i la crisi en que sembla ser estar immers aquest sector, enguany hi ha divuit inscrits al curs, davant els dotze alumnes de l'última edició. A més, en aquesta edició es compta amb la participació de cinc alumnes estrangers del Peru, Argentina i França. La cap de l'àrea de formació de CETEMMSA, Sílvia Pont, ha explicat que tot i la crisi del sector, "bona part d'aquest, concretament la part més logística i comercial, funciona perfectament i està totalment oberta a millores i innovacions".

Un dels canvis destacats darrerament a la comarca, precisament, s'està duent a terme a Canet de Mar, on s'han acomiadat 58 treballadors pel trasllat de gran part de la producció de la tèxtil Pulligan al Marroc per qüestions de mercat. La producció nacional no pot fer front a les importacions a nivell econòmic, segons es va explicar fa unes setmanes des de l'empresa. En aquest cas concret, Pulligan té previst fer un centre d'innovació i investigació tèxtil ha Canet amb mà d'obra més qualificada. El president de CETEX, Xavier Faura, ha explicat des de ja fa anys s'està produint un 'reajustament de perfils' en el sector.

Segons Faura això comporta, òbviament, un problema als treballadors més grans, que ja no són a temps d'especialitzar-se, però 'la gran majoria encara pot reciclar-se'. Per a Faura, el fenomen que afecta avui als treballadors més grans és el mateix que fa uns anys els va beneficiar. 'Ara hem crescut i hem de ser nosaltres qui externalitzem la producció per créixer en investigació', ha sentenciat.

El postgrau de CETEMMSA
Aquesta setmana ha començat a Mataró la 4a edició del Postgrau en Gestió i Tecnologia Tèxtil que organitza el Centre d'Innovació Textil (CETEX) i CETEMMSA, juntament amb l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa, adreçat a professionals del sector tèxtil. El postgrau té com a objectiu donar els coneixements i les eines necessàries per millorar la gestió i la competitivitat de l'empresa tèxtil.

A nivell de contingut, es realitzaran set mòduls que tractaran diferents aspectes: gestió i organització de l'empresa tèxtil; característiques dels productes; teixits de punt; anàlisi de sistemes de fabricació i criteris de desenvolupament de productes; planificació i control de la producció; logística; i noves tecnologies de la informació aplicades a la industria tèxtil.

El postgrau, d'una durada de 262 hores, es realitza en tres espais: a la seu de CETEMMSA, a l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa (EUETIT) i a l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica en Teixits de Punt (EUETTP), a Canet de Mar.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive