Un policia local amb una pistola Taser. ACN
Un policia local amb una pistola Taser. ACN

ACN

El sindicat de policies demana a l'Ajuntament de Mataró les pistoles Taser

L'organització assegura que significaria "un avanç important en mitjans i seguretat per a tothom"

El Sindicat de Mossosd'Esquadra (SME) Policies Locals demana a l'Ajuntament de Mataró que doti la policia local de pistoles elèctriques, les conegudes com a Taser. En un comunicat, el sindicat argumenta que aquest dispositiu és "complementari a l'arma de foc" i que "en molts casos evita" haver d'utilitzar-la.

SME Policies Locals assegura que la Taser permet "solucionar situacions compromeses d'una forma molt menys lesiva que no pas amb l'arma de foc", i afegeix que en reduccions o detencions complicades, també evitaria el cos a cos.

"Està demostrat que això evita lesions o danys més greus a la persona en la qual intervenim i als mateixos agents", explica. El sindicat assegura que significaria "un avanç important en mitjans i seguretat per a tothom".

Escrit a la regidora de Via Pública

El sindicat va adreçar un escrit a la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics de l'Ajuntament de Mataró, Núria Moreno, per demanar-li que faci les gestions necessàries per incorporar els dispositius elèctrics de control, les anomenades pistolesTaser. 

La secció de Policies Locals del SME assegura en un comunicat que s'ha comprovat que l'efectivitat de les Taser és "real" en les policies que les han utilitzat i que "va molt més enllà de la teoria". "L'experiència d'aquestes policies ens diu que és oportú i necessari d'incorporar aquests dispositius", argumenten.


 

 

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive