capgros.com

El servei de mediació comunitària atén 59 casos durant el 2005

Aquest servei, gratuit i obert a la ciutadania, ofereix un espai per a resoldre els conflictes de convivència de forma pacífica i dialogada

El servei de mediació comunitària que ofereix l'Ajuntament va atendre durant el 2005 un otal de 59 casos, que van implicar al voltant de 250 persones. Dels casos atesos, 36 implicaven comunitats de veïns, 9 eren conflictes sobre els espais públics, 5 estaven relacionats amb problemes amb activitats comericlas, 5 tenien a veure amb el civisme, 1 es referia a la mediació escolar i la resta tractaven d'altres problemàtiques.

En alguns d'aquests casos la mediació no ha estat suficient, sinó que han calgut altres accions per tal d'arribar a una solució. Així, en total al 2005 es van fer 26 accions de mediació, 12 d'assessoria, 23 d'intervenció, 8 de prevenció, 7 s'han derivat a altres serveis i en 11 casos s'ha procedit a fer contenció. De les 26 accions de mediació, 14 van acabar en acord verbal, 6 en acord escrit i en 6 casos no es va solucionar el conflicte.

Un servei gratuït
L'ajuntament va decidir l'any passat obrir a tota la ciutadania el servei de mediació comunitària iniciat originàriament al 2002 en el marc del Pla Integral de Rocafonda-El Palau. Aquest servei ofereix de forma gratuïta un espai per a resoldre els conflictes que sorgeixen de la convivència diària, com ara els que es deriven de sorolls, l'ús dels espais públics o la neteja. L'objectiu d'aquest servei és del promoure el diàleg pacífic com a via de resolució d'aquests conflictes. El servei compta amb tres mediadors que treballen amb els inplicats per tal de trobar les solucions satisfactòries per a les dues parts en conflicte.

L'oficina de mediació comunitària està ubicada al carrer de Blai Parera, 6. El seu horari és de dilluns a dijous de deu a dues del migdia i de quatre a set de la tarda; i els divendres de deu a dues.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive