El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha subvencionat amb 2.378.517 euros l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) per a la realització i potenciació de projectes i accions de foment de l’ocupació per aquest any i el vinent. La presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, ha explicat que es tracta d’una dotació “important” per a poder “ser ambiciosos i augmentar els recursos”. “Tenim una situació en la que el creixement de l’atur és menor que a tot Catalunya, però això no es pot prendre bé ja que el creixement està allà”, ha afirmat Romero, que ha anat desgranant on es destinaran aquests diners. Entre les dades donades, destaquen els 200 llocs de treball que l’Institut crearà entre aquest any i el vinent per a millorar els seus serveis. “Ens servirà per atendre millor a les persones i fer-ho de manera més personalitzada”, ha explicat.
Romero ha volgut dividir les propostes a dur a terme en dos parts. La primera és tracta de les polítiques reactives, dedicades “a reaccionar davant la crisi econòmica”. “Els plans d’ocupació [on s’inclouen les 200 contractacions entre 2008-2009 que farà l’IMPEM], tallers d’ocupació i els programes d’Itineraris Personalitzats d’Inserció”, ha explicat. Els tallers oferiran la possibilitat a 24 dones de formar-se com a treballadores familiars o auxiliars de geriatria o de llar i cuina, mentre que els IPI serviran per millorar les possibilitats d’inserció laboral a persones desocupades (està previst atendre 500 persones).
Les altres polítiques que es portaran a terme seran “pro actives”. “És a dir, anticipacions a situacions greus que ens podem trobar en un futur”, ha explicat Romero, que recorda el caràcter “cíclic” de l’economia i que cal fer “propostes per fer front al que vingui més endavant”. En aquest sentit, es duran a terme diversos estudis sobre el sector de la construcció, les necessitats formatives del personal directiu en empreses del sector tèxtil, sobre les oportunitats de continuïtat i reorientació del sector dels tint i estampat tèxtil i avaluacions de l’impacte dels programes de formació ocupacional, tallers i pla d’ocupació de l’IMPEM, entre d’altres. “Cal incidir en aquests sectors, ja que per exemple en la construcció no s’ha innovat gens perquè ja anava bé, i ara és un bon moment d’obrir noves línies de treball”, ha explicat la presidenta, que veu molt important reorientar “sectors madurs” com el del tèxtil i el del tint i estampat “en un món globalitzat que també necessita de mà d’obra més immediata per segons quins temes que no esperar a les fàbriques ubicades a Xina i altres indrets”.
D’altra banda, l’IMPEM destinarà part d’aquesta subvenció a temes de promoció de la ciutat, que van des d’una campanya per al llançament del programa Preincubadora en les universitats, a la Setmana de la Informació i Oirientació Professional a Mataró, campanya dels serveis per al Clúster del tèxtil a la comarca fins a jornades, seminaris i intercanvis de coneixement i experiències i campanyes de comunicació dels productes i serveis ofertats per l’Institut.
Un instant de la roda de premsa
Comentaris