Judith Vives

El Sector Iveco-Pegaso es convertirà en una zona residencial

En aquesta zona de 10 hectàrees s'hi construiran mil nous habitatges

Els entorns de la fábrica Iveco-Pegaso, al front marítim de la ciutat, es transformaran en una nova zona residencial i terciària on s'hi construiran 1000 habitatges nous, zones verdes, aparcaments i equipaments diversos. Tot i que es tracta d'un projecte a llarg termini, el passat mes de setembre l'ajuntament de Mataró va posar fil a l'agulla convocant un concurs d'idees per a la reurbanització d'aquest sector, que ocupa una superfície de 10 hectàrees delimitades per la rotonda de la Laia l'Arquera, la part baixa de la ronda Barceló i l'avinguda del Maresme.

Cap dels cinc projectes presentats per prestigiosos equips d'arquitectes va convèncer plenament al jurat. Per aquest motiu, es van proposar de fer un nou projecte basat amb els elements que més agradaven dels dos projectes que, a parer del jurat, resolien de millor manera les necessitats de la zona. Els dos equips d'arquitectes, un format per Serra, Vives i Cartagena i l'altra integrat per Carles Ferrater i Xavier Martí, s'han avingut a treballar conjuntament per a realitzar el projecte definitiu, que estarà enllestit entre els propers mesos de juny i juliol.

“Es tracta d'agafar el millor de cada casa i veure que pot sortir”, va sintetitzar el regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert, durant la presentació dels projectes. El futur del sector d'Iveco-Pegaso combinarà, per una banda, la distribució de carrers proposada per l'equip Serra-Vives-Cartagena, que en trets generals està basada en una continuïtat del model de ciutat amb interrupcions esporàdiques i la creació d'illes en forma d'U obertes al mar. Del projecte de Ferrater i Martí, el jurat ha valorat la composició dels edificis esgraonats que se situen perpendiculars i en forma de pinta a l'avinguda del Maresme.

En total es construiran, en aquest sector, 1000 habitatges, un 75% dels quals es destinarà a un ús residencial i el 25% restant a l'ús terciari. Una part de les vivendes seran de protecció oficial. De les 10 hectàrees que es reurbanitzaran, un 30% estaran ocupades per zones verdes i un 5% a equipaments públics que encara s'han determinar. Un cop finalitzat, aquest nou sector conectarà l'actual entramat urbà amb la futura seu física del Tecnocampus. Però per veure els primers canvis encara caldrà esperar un temps, ja que abans que comencin les obres s'hauran de superar diversos tràmits. El primer consistirà en la requalificar del terreny, que ara és industrial. La modificiació puntual del Pla General podria portar-se a aprovació abans de l'estiu, i a continuació es redactarà i aprovarà el Pla Especial del Sector.

Les primeres obres, que podrien iniciar-se cap al 2006, es realitzaran a la zona de la fàbrica Iveco-Pegaso. Es tracta de 32.000 metres quadrats que ja són de propietat municipal tot i que fins el proper mes de desembre no es materialitzarà el trasllat de l'empresa a la Zona Franca de Barcelona. Però el projecte afecta també a els terrenys on Renfe té el tren de rentat i les cotxeres, per la qual cosa Arcadi Vilert ja preveu "una negociació dura".

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive