J.V.

El Rengle de la plaça Gran s'especialitzarà en productes ecològics

El projecte de reforma de l'edifici de Puig Cadafalch proposa passar de les dotze parades actuals a només quatre

Reduir el nombre de parades de l'edifici del Rengle de dotze a quatre i especialitzar-les en productes ecològics. Aquesta és la proposta del govern municipal per a la reforma del mercat de la plaça Gran que aquest migdia s'ha presentat als veïns i comerciants de la zona. Aquesta proposta, que contempla tant la reforma arquitectònica com comercial de l'edifici central del mercat, és fruit del treball conjunt de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) i l'Associació de Venedors de la Plaça Gran, iniciat el passat mes de setembre.

La reforma contempla la reducció del nombre de parades de l'edifici del Rengle. En aquest edifici projectat per Puig i Cadafalch hi ha dotze parades de petites dimensions que es podrien transformar en quatre botigues més espaioses, que donin cabuda a les cambres frigorífiques i ofereixin millors condicions per als productes. "Es tracta de fer una oferta potent, reduint les parades però fent que tinguin més impacte", ha explicat el president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica Toni Civit. L'oferta d'aquestes quatre botigues estarà especialitzada en els productes ecològics, tant de fruita i verdura com de carn i peix.

Actualment al mercat de la plaça Gran ja s'hi poden trobar algunes parades i comerços amb productes ecològics. L'objectiu de la reforma és especialitzar l'edifici central de la plaça en aquest tipus d'oferta, que es convertirà en l'element diferenciador del mercat. La voluntat, tant de l'IMPEM com de l'associació de venedors, és convertir el Rengle en un espai de referència per a la compra d'aquests productes a la ciutat. "Creiem que els productes ecològics tenen molt de futur, que és una aposta segura", ha afirmat el president de l'Associació de venedors de la plaça Gran i rodalies, Lluís Villar.

Aquesta proposta ha estat consensuada amb l'Associació de Venedors de la Plaça Gran així com amb els mateixos venedors del Rengle. El compromís del govern municipal és de redactar el projecte durant aquest any 2005, per tal de poder iniciar les obres al 2006.

Parades obertes
La reducció del nombre de parades afectarà als actuals comerciants que ocupen les parades del Rengle. Fins ara només sis de les dotze parades estaven obertes però precisament en el ple del passat dia 3 va aprovar l'adjudicació de les concessions administratives per a l'ús i explotació de les parades que encara estaven vacants. En concret s'han adjudicat cinc concessions a quatre operadors diferents.

Civit ha recordat avui que l'obertura de les parades tancades al Rengle va ser un dels compromisos que ell mateix va assumir a l'inici del mandat, com a mesura de xoc per a reactivar un mercat "que donava sensació de provisionalitat", així com per donar confiança als botiguers. "Axiò ha permès que el procés de diàleg hagi estat molt més ràpid", ha afegit Civit.

Les noves concessions s'han fet amb una durada màxima de set anys en previsió de la posada en marxa del projecte de reforma del mercat, que obligarà als comerciants del Rengle a marxar de l'edifici i presentar-se al concurs en cas que estiguin interessats en ocupar una de les quatre botigues que s'hi faran.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive