-
-

Vern Bueno/Judith Vives

‘El PSC té reaccions comprensibles perquè Mataró se’ls escapa de les mans’

Entrevista de balanç de l'any amb el cap del grup del PPC Pau Mojedano

L’Agència de Protecció de Dades ha expedientat el PPC per l’ús que el regidor Juan Carlos Ferrando va fer de les dades del padró. Creu que va actuar correctament?
Probablement Ferrando va incórrer en error de forma, el redactat de l'escrit no es correcte ni s'ajusta a la realitat, però no hi ha una vulneració dels drets del bé jurídic protegit contemplat a la llei de protecció de dades, ja que dades no s'utilitzen per publicitar-les a terceres persones i no es trenca bilateralitat administració-afectat.

Quines conseqüències tindrà?

La infracció econòmica podria ser greu, però crec que atendran els nostres arguments. A nivell intern, conseqüències crec que cap. Ningú es perfecte, els polítics també s'equivoquen, i si fos una actuació de mala fe parlaríem d'una altra cosa. Hem de separar problemes formals del fons de la qüestió. Tampoc entenc que aquesta notificació s'hagi produït al cap de 12 mesos.

Creu que s’ha fet servir per distreure de la querella contra l’alcalde?
No vull pensar-ho perquè l’Agència és un organisme autònom. Seria molt greu.

La reacció PSC va ser instantània.
El PSC pretén equiparar la dimensió de l'incidència de Ferrando amb la querella de l'alcalde, i és molt diferent. El PSC darrerament té reaccions psicològicament comprensibles perquè la ciutat se'ls escapa de les mans, la gestió està totalment descontrolada, no saben què fer, no tenen un full de ruta i s'agafen a elements aliens per intentar treure pit. Fa temps que el senyor Ramon Bassas (primer secretari del PSC)només me'l prenc com una anècdota, no puc valorar seriosament la majoria de coses que diu perquè no sap ni quin paper juga al govern ni a la política.

La gestió a Urbanisme acaba derivant en una querella contra l'alcalde.
El cas Can Fàbregas és el paradigma del govern que tenim a la ciutat. Dos socis que són un apèndix anecdòtic i sense pes específic, i el PSC com la pura utilització del govern amb l'única finalitat de mantenir el poder. El govern està format per gent amb molt poca talla política. Hi ha por a l'endemà, quan hagin de deixar el poder, i per això s'aferren a la cadira. La gestió urbanística desastrosa porta a la querella, que deteriora encara més la imatge de la ciutat, no es una bona notícia per ningú i cal demanar responsabilitats.

Quin és el panorama de futur de Can fàbregas i el Corte Inglés?
És difícil de preveure, hem d'esperar la resolució del jutge. No seria estrany que l’alcalde acabés imputat, i no seria bo per Mataró que el PSC prengués amb Baron la mateixa decisió que amb l’alcalde de Santa Coloma, sent diferents els supòsits. No dubto de la honorabilitat del senyor Baron. Però la incapacitat de l'alcalde per governar la ciutat és el que ha provocat això.

Com resoldria l'afer Can Fàbregas?

El mal més important ja està fet. Hi ha dos fets de gran rellevància que amb el temps ha passat desapercebuts: l’ocultació del parentesc de Bassas amb els propietaris de la nau. I més rellevant encara, que es decideixi en base a un estudi de mobilitat molt poc rigorós, canviar la ubicació inicial del Corte Inglés, que havia d’anar al Camí Ral amb ronda Barceló. Sense arguments sòlids es decideix passar-ho a Can Fàbregas. Quina explicació té aquest fet? Jo revisaria si la ubicació ha de ser aquesta.

Creu, com l’alcalde, que Corte Inglés es una aposta estratègica de ciutat?
Per a Baron només hi ha dues apostes estratègiques, la TDT i Corte Inglés. Ja hem vist el resultat de la TDT. En l’altre, en nosaltres ha tingut un aliat. No ens hem manifestat al costat de cap plataforma i hem defensat la vinguda del Corte Inglés, però no a qualsevol preu, no a costa de la imatge de la ciutat ni del deteriorament de l’ètica política ni del descrèdit de les seves institucions.

Sembla que l'única manera que tingui Mataró per crear llocs de treball sigui amb aquest centre comercial.

Això és una conseqüència de la incapacitat del govern, i que l'única esperança que tinguem se'ns estigui escapant de les mans és lamentable. Perquè això és més producte d'una empresa amb interessos a la ciutat que no per iniciativa del govern municipal. La majoria de coses que tenim en cartera estan venint donades de manera indirecta, com el museu Bassat. L'important hauria de ser que nosaltres ens marquéssim els nostres propis objectius com a municipi.

Llegeix la segona part de l'entrevista

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive