-
-

capgros.com

El PSC reclama la dimissió del regidor d’Ensenyament Pere Galbany

El Consell de l'IME arriba a un acord ‘in extremis' per aprovar el plec de condicions per a la gestió de l'Escola de Música

El grup municipal del PSC ha reclamat la dimissió del regidor d’Ensenyament, Pere Galbany. Consideren que en els mesos que porta en el càrrec no ha estat a l’alçada de cap dels conflictes que han sorgit en l’àmbit educatiu, i que no ha estat capaç de trobar solucions ràpides i fàcils. En el primer any de mandat de CiU, s’han succeïts problemàtiques com l’intent de pujar el preu de les escoles bressol, el tancament de grups de P3 en ple procés de matriculació, l’eliminació de PQPI, l’intent d’eliminació del projecte 4 cordes, la indefinició del mapa escola, la dimissió de la directora de l’IME o la polèmica sobre el model i continuïtat de l’Escola Municipal de Música. Pel PSC, aquests “són exemples prou significatius i suficients com per demanar formalment a Pere Galbany que dimiteixi de les seves responsabilitats educatives a Mataró”.

Els socialistes han demanat la renúncia de Galbany després del Consell Plenari de l’IME que ha tingut lloc aquest dimecres, dia 4. En aquesta reunió s’ha pogut finalment aprovar el Plec de condicions per a la gestió del servei de l’Escola Municipal de Música. El grup socialista ha mostrat la seva “satisfacció continguda” per la “solució in extremis” que s’ha trobat per garantir la viabilitat del model de l’EMMM. Segons recorda la regidora Consol Prados, el govern de CiU havia fet una proposta “que posava greument en perill aquest model i portava l’escola a una situació de subsidiarietat absolutament inadmissible”, i defensa l’aportació que han fet la resta de membres del consell per poder trobar una solució.

EN aquest sentit, el grup municipal d’ICV-EuiA es va abstenir de la votació del plec de condicions perquè “hi ha una manca evident de sensibilitat educativa i no s’accepta la subrogació del professorat actual”. Els ecosocialistes critiquen la lentitud amb que s’ha treballat tot el procés d’aprovació del plec de condicions, que s’ha allargat mes d’un mes. A més, també critiquen la “manca de direcció política al llarg de tot el procés”, així com la “manca de claredat que hi ha hagut d’acostament de voluntats, amb dificultats per a obtenir dades concretes i amb interpretacions molt restrictives”.

Plec de condicions per la gestió de l’EMMM
El plec de condicions per gestionar l’Escola de Música aprovat al Consell de l’IME contempla, entre d’altres aspectes, un increment de l’import màxim de fins als 439.068 euros, millorant la quantitat inicial de 404.000 euros. A més, disminueix el pes de l’oferta econòmica en el conjunt d’apartats del barem, incrementant el pes d’altres aspectes qualitatius. S’ha incorporat al barem un criteri de puntuació pel manteniment total o parcial de la plantilla de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM). S’estableix que la contractació del professorat tindrà la mateixa durada que el contracte de serveis, és a dir, de l’1 de setembre de 2012 al 31 d’agost de 2013, i es reconeix una jornada laboral diferent a la contemplada en el conveni col·lectiu de l’ensenyament amb les hores no lectives necessàries per a tirar endavant el model d’Escola de Música definit en els Plecs Tècnics. El plec es va aprovar amb el vot afirmatiu del PSC i les abstencions d'ICV i la CUP.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive