J.Vives

El PSC promet facilitar l'accés a la vivenda

El candidat socialista al Congrés, José Montilla, ha explicat avui les propostes socialistes en habitatge i ha opinat sobre el cas Carod

El PSC impulsarà polítiques decidides que facilitin l'accés a l'habitatge. Així ho ha assegurat el candidat del PSC al Congrés dels Diputats, José Montilla, aquest matí a Mataró. “L'accés a l'habitatge no va bé. Des de que governa el PP, el preu de l'habitatge ha augmentat un 111%”, ha dit Montilla, que s'ha mostrat molt crític amb la política en aquest àmbit que ha portat a terme el govern popular: “el PP ha menyspreat la política d'habitatge i s'ha obsessionat en la liberalització del sòl. Això ha fet incrementar l'especulació inmobiliària”, ha explicat.

Els socialistes, ha continuat Montilla, treballaran per millorar l'accés a la vivenda. “A Catalunya, 700.000 persones viuen mal allotjades”, ha advertit el candidat, que a Mataró ha presentat les propostes del PSC en aquesta matèria. Les propostes es resumeixen en cinc grans eixos que fan referència al foment de l'habitatge per a joves, a l'impuls de l'habitatge protegit, a la rehabilitació de vivendes existents, al pla d'actuació per als barris que ho requereixin i al finançament de polítiques d'habitatge per part de les comunitats autònomes.

Montilla ha explicat les propostes del PSC en habitatge davant els pisos de lloguer protegits oficial del carrer Teià. Precisament l'alcalde de Mataró i número quatre de la candidatura que encapçala Montilla ha posat aquest edifici, que disposa d'elements fotovoltaics i està construit amb materials reciclables, com a exemple de la preocupació del PSC pels joves i, alhora, per la construcció de vivendes sostenibles.

La crisi catalana
Durant l'acte, el cap de llista de la candidatura socialista al Congrés també s'ha referit a la crisi desfermada al govern català arran de l'anunci de la treva d'ETA a Catalunya. Montilla, que ha parlat abans de la compareixènça pública de Carod-Rovira, ha recordat que el PSC havia emplaçat als republicants a buscar una sortida a “una crisi que ha generat el seu secretari general”.

Montilla també ha respost al secretari general del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero, que ha exigit canvis en el govern tripartit de la Generalitat, recordant-li que “les decisions es prenen aquí, a Catalunya”. Les paraules de Zapatero, ha dit Montilla, “les coneixem i les respectem. Però no perquè ho digui Zapatero, sino perquè és necessari per la credibilitat d'aquest govern, és evident que hi haurà conseqüències polítiques”.

Montilla també ha negat que Pasqual Margall i ell mateix pactessin el retorn de Carod al govern en una reunió feta després que es conegués la reunió del líder d'ERC amb ETA. Al mateix temps ha assegurat que el PSC acceptaria la decisió d'ERC perquè “nosaltres som respectuosos amb l'autonomia dels partits. Només faltaria que diguessim a un partit qui ha de ser el seu secretari general” y ha advertit al president Aznar que “no li permetrem que ho interpreti tot i que a sobre decideixi sobre els secretaris generals dels partits”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive