Fernàndez
Fernàndez

El PSC de Mataró no donarà cap suport al referèndum "fins que no estigui legalment convocat"

El partit diu que no adoptarà cap mesura relacionada amb la consulta fins que no sàpiguen "quin suport legal tindrà" i confia en mantenir el pacte de govern amb CiU

Per si quedava algun dubte, el PSC de Mataró ho ha deixat clar: no donaran cap mena de suport al referèndum de l'1 d'octubre. En un comunicat, els socialistes han aclarit que no adoptaran "cap mena de mesura ni activitat administrativa relaconada amb el possible referèndum". Constaten que aquest no està "legalment convocat" i que no coneixen "les obligacions, si n'hi ha, de les administracions locals". Consideren que a hores d'ara ningú sap "quin suport legal" tindrà el referèndum i "quines responsabilitats tindran els empleats públics". I davant d'això apunten que cap administració "podrà comprometre's" a donar-hi suport. 

La consulta del 9-N a Mataró

Amb aquesta decisió, el partit entra en xoc frontal amb el seu soci de govern a Mataró, CiU (actual PDeCAT). Els exconvergents han anunciat que posaran a consulta de la militància si han de mantenir l'acord de govern amb els socialistes si aquests rebutgen donar suport al referèndum facilitant espais municipals per a la seva celebració. Quelcom que ja es donava per fet que seria així i que ara el PSC ha acabat de manifestar amb aquest comunicat. 

Consideren que a hores d'ara ningú sap "quin suport legal" tindrà el referèndum i "quines responsabilitats tindran els empleats públics"

Respecte al pacte de govern, els socialistes confien que el grup de CiU/PDeCAt mantindrà l'acord, i recorden que aquest preveu que en "matèries de política general" els dos partits puguin mantenir la seva independència de criteri i expressar-se de forma diferenciada. "No hi haurà cap motiu de trencament del pacte", assguren al comunicat. Tot i així, obren la porta a que CiU marxi. "En tot cas CiU pot, és l aseva decisió, abandonar el Govern Municipal", afirmen. 

La proposta de resolució de CiU-ERC-CUP

Els grups municipals de CiU, ERC i la CUP presentaran al Ple d'octubre una proposta de resolució perquè l'Ajuntament de Mataró col·labori i doni suport a l'organització a la ciutat del referèndum de l'1 d'octubre. Els tres grups pretenen que el Ple posi de manifest que el consistori mataroní està a favor del referèndum, malgrat que el el partit del seu alcalde, el PSC, amb tota probabilitat hi votarà en contra.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive