El Partit Popular de Mataró ha instal·lat aquest matí una taula a la plaça Isla Cristina del barri de Cerdanyola per recollir firmes a favor de què el Govern Central convoqui un referèndum estatal sobre l'Estatut de Catalunya. La formació política ha aconseguit un total de 115 firmes, la majoria de veïns de la zona, entre les deu del matí i la una del migdia. Les tres hores de recollida de signatures s'han viscut amb total normalitat i sense cap incidència remarcable (tant sols algunes molèsties ocasionades pel fort vent que ha bufat durant tot el matí i que ha impedit desplegar una pancarta informativa).Al llarg de la jornada han passat per la plaça diverses personalitats del partit, com el portaveu del grup popular a l'Ajuntament, Paulí Mojedano, o el diputat al Parlament Joan López.
Mojedano ha justificat la demanda d'un referèndum a nivell estatal perquè més que una reforma estatutària, s'està produint una modificació de l'organització territorial de l'Estat previst a la Constitució espanyola. El popular ha reconegut que serà difícil que aquest referèndum s'acabi celebrant, ja que moltes formacions polítiques s'hi han mostrat contràries. Mojedano ha volgut desvincular la recollida de signatures amb el fet de què aquesta tarda se celebri a Barcelona una manifestació en favor de l'Estatut; a més, ha destacat que no hi hagi hagut cap problema durant tota la jornada. Mai hem tingut por de sortir a recollir firmes, a pesar de què ser del PP a Catalunya per desgràcia comporta alguns riscos, ha constatat.
Comparar dictadures i democràcies
El portaveu del grup municipal del PP ha fet referència a les declaracions que va fer el líder del seu partit, Mariano Rajoy, en què va afirmar que el castellà era perseguit actualment a Catalunya de la mateixa manera que el català durant la dictadura franquista. Mojedano ha reconegut que mai és afortunat comparar dictadures amb democràcies i ha assegurat que no creu que Rajoy volgués anar tant enllà amb les seves paraules. Al seu parer, no existeix una persecució al castellà en la realitat social de Catalunya, on les dues llengües oficials conviuen sense problemes i la gent s'entén. No obstant, creu que sí que hi ha una gran distància entre aquesta realitat social plural i bilingüe i la realitat oficial i institucional, on creu que el castellà sí que és marginat. Mojedano també ha afirmat que aquesta discriminació es produeix en el pla educatiu, ja que a Catalunya ningú pot exercir el dret d'escolaritzar el seu fill en castellà.
Per últim, Mojedano també ha parlat de l'expulsió del partit del regidor popular de Lloret de Mar, Joaquim Teixidor, per haver demanat la dimissió d'Angel Acebes y Eduardo Zaplana i haver considerat que la formació estava fent el ridícul al recollir firmes a favor del referèndum. El portaveu popular ha assegurat que Teixidó es va equivocar greument ja que, tot i que cadascú és lliure de pensar el què vulgui, creu que va actuar amb irresponsabilitat, sobre tot tractant-se d'un portaveu del partit. Mojedano no ha volgut entrar a valorar l'expulsió del regidor, al·legant que en desconeix els detalls, però ha recordat que totes les formacions polítiques tenen els seus procediments per quan es produeix una alteració de la disciplina interna.
Comentaris