Capgros.com

El poc volum de vendes fa perillar la Fira de l'Arbre

El president de l'entitat organitzadora diu que la gent va a la fira però no hi compra

Emili Solà, president de l'Associació d'Amics de les Plantes Animals i Jardins del Maresme s'ha mostrat molt satisfet per la gran afluència de gent que el cap de setmana passat es va acostar al Parc Central per visitar la Fira de l'Arbre, però ha alertat del baix volum de vendes que s'ha registrat. "La gent ve, mira i passeja, però compra poc i això fa perillar la continuïtat de la fira", ha dit Solà.

L'escàs volum de negoci dels venedors de plantes ha provocat que la tradicional fira verda hagi anat incorporant paulatinament productes del sector alimentari i fins i tot artesanal, convertint-la en una segona fira de Sant Ponç. "Si no hi hagués aquestes parades potser no la podríem fer", ha justificat el president de l'entitat organitzadora. Dels 130 expositors que aquest any van acudir al parc, menys de la meitat eren floricultors.

Salvador Milà a Mataró
Diumenge al matí, com ja és tradicional, va ser el dia de major concentració de gent. La visita de les autoritats va ser especialment concurreguda i va comptar amb la persència de nombrosos regidors muncipals. Potser perquè es tractava de la primera visita oficial que Salvador Milà feia a Mataró com a conseller de Medi Ambient o potser perquè era un dels últims actes públics que Manuel Mas realitzava com a alcalde de la ciutat. El fet és que tots dos van protagonitzar la foto de la jornada quan van deixar anar dos xoriguers, una espècie d'ocell amenaçada, que provenien del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge, de Santa Perpètua de Mogoda.

Al marge del vol simbòlic de Mas i Milà, el calendari d'activitats de la fira es va complir segons el programa previst. Tal i com era d'esperar, la mostra de carros en miniatura va ser, juntament amb el tradicional concurs de jardins, la gran atracció d'aquesta edició.

Premis diversos
El Centre de Jardineria l'Alzinar d'Arenys de Munt va obtenir el primer premi del VIII Concurs de Jardins Joan Itxart, mentre que l'Escola d'Agricultura Quintanes i Altea van obtenir el segon i tercer lloc respectivament.

Pel que fa al concurs de Pintura ràpida, Josep Casanovas, veí d'Esparraguera, va guanyar el primer premi de la categoria d'adults i Berto Martínez va quedar primer classificat de la categoria juvenil. El terrassenc Cesc Ferre va quedar en primer lloc del concurs d'aquarel·la i Marc Gobern va obtenir el premi al millor artista local.

Finalment, en el concurs de dibuix, Enrique Trallero va ser el guanyador de la categoria infantil fins a 6 anys, Gerard Rubio va obtenir el premi de la categoria infantil fins a 10 anys i Lucas Marcos va quedar primer classificat de la categoria juvenil, fins a 14 anys.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive