Mediadors parlant amb un veí a Rocafonda/ Foto: Jordi Pujolar, ACN
Mediadors parlant amb un veí a Rocafonda/ Foto: Jordi Pujolar, ACN

El Ple municipal aposta per crear un centre social per a les entitats de Rocafonda

Es construiria al carrer Gibraltar i seria una mesura per crear els espais de trobada, d'activitats i de cultura que avui li manquen al barri

L'Ajuntament de Mataró promourà un centre social per a les entitats de Rocafonda. Així ho va aprovar el Ple municipal, malgrat que el partit de govern, el PSC, es va abstenir en la proposta presentada per la CUP i votada a favor per CiU, ERC, Volem, CUP i ICV. Hi van votar en contra el PP i PxC

Rocafonda suposa el 9% de la població de Mataró i és un dels barris més 'joves' de la ciutat, amb una mitjana d'edat per sota dels 40 anys. També és una de les zones on hi resideix més població d'origen estranger, i un dels barris amb més problemes de caire socioeconòmic, amb problemes com ara baixos nivells de renda i de formació, alts índexs d'atur i dificultats per accedir a habitatges dignes. El barri també ha patit problemes en els darrers mesos fruit d'activitats delictives (un tiroteig i dues agressions sexuals en les últimes setmanes) i les ocupacions il·legals de pisos. 

Davant de tot plegat, la proposta de la CUP aprovada al Ple preveu que s'inverteixi en polítiques socials, educatives i comunitàries. Consideren que els diners destinats a la zona per la Llei de Barris no han estat suficients i aposten per crear espais de trobada, d'activitats i de cultura al barri, dels quals actualment en va molt mancat.  En concret, es proposa la creació d’un centre social a l’espai de la fàbrica del carrer Gibraltar número 13, adequant-lo per a l’ús de les entitats del barri, perquè hi puguin desenvolupar les seves activitats amb plena autonomia i sense les limitacions que ara mateix suposa l’espai reduït de què disposen al Centre Cívic de Rocafonda.

L'objectiu d'aquest equipament, segons es va aprovar al Ple, seria dinamitzar el teixit associatiu amb un model de participació ciutadana no dirigida per l’administració, amb un carácter intergeneracional, intercultural i per tal d’afavorir l’ajut mutu i la millora de la convivencia entre els veïns i les veïnes del barri. El pla d'usos es faria amb un procés participatiu amb les entitats veïnals de Rocafonda.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive