capgros.com

El Parlament aprova una proposta de CiU per fer descomptes a l'autopista

Els descomptes seran pels maresmencs que utilitzen habitualment la C32 en dies feiners

La Generalitat de Catalunya aplicarà descomptes als usuaris maresmencs que circulin per l'autopista. La Comissió de Política Territorial del Parlament ha aprovat, amb els vots favorables de CiU, ERC i el PP i els vots en contra del PSC i ICV, una proposta en aquest sentit presentada per la formació nacionalista.

La proposta, que ha estat defensada pel diputat Ramon Camp, insta el govern català a adoptar les mesures legals necessàries per fer descomptes pels usuaris de la C-32 empadronats al Maresme. Aquests descomptes seran del cent per cent del preu establert, aplicable els dies feiners i pels usuaris habituals (que facin un mínim de set trànsits mensuals) i tant per a persones físiques com jurídiques.

Camp s'ha mostrat satisfet per l'aprovació d'una iniciativa que ha definit com “un acte de justícia cap els maresmencs que porten molts anys pagant per passar per una autopista el període concessional de la qual ja fa força anys s'ha exhaurit”. “És una resolució històrica i justa, que a més respon a resolucions adoptades per diferents ajuntaments i del propi Consell Comarcal del Maresme”, ha afegit Camp. El diputat també confia que la “situació de provisionalitat” del govern actual no afecti la proposta. La gratuïtat de la C-32 es podria començar a aplicar en els pròxims quatre mesos si el Govern actual fa efectiva la petició del Parlament de Catalunya abans de les eleccions, sinó és així la proposta de resolució perdrà validesa.

Rescat de peatges a tot el territori
El PSC es va oposar a la proposta de CiU per evitar "una política discrecional de rescats", segons ha explicat la diputada maresmenca Conxita Rodríguez. "No estem d'acord amb el rescat del peatge del Maresme i aquesta hauria de ser una prioritat", explica Rodríguez, "però creiem que s'ha d'impulsar una política racional de rescats a tot el territori, sense agravis comparatius", afeix. Rodríguez, que va prendre possessió del càrrec de diputada la setmana passada en susbtitució de Consol Prados, dubta a més a més que la proposta aprovada arribi a prosoperar, després de l'anunci fet per Pasqual Maragall de disoldre el Parlament a finals d'agost.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive