Situació del nou dipòsit
Situació del nou dipòsit

El nou dipòsit d'aigua de la Ronda Bellavista, una infraestructura clau a Mataró

Es construirà aquest 2018 i, juntament amb les noves canonades, suposarà la inversió més gran de tot el mandat: més de 7 milions d'euros

El nou parc que es crearà a la zona dels Garrofers està totalment lligat a la construcció del nou dipòsit de la Ronda Bellavista, que durà a terme Aigües de Mataró durant aquest 2018. Una obra que es considera absolutament clau i necessària per a garantir l'abastament d'aigua a la ciutat, i que suposarà una gran inversió per part de la companyia d'aigües municipal. El projecte, previst dins del Pla Director de l'Aigua de Mataró, preveu la creaci´ó del dipòsit i de dues grans canonades que el connectaran amb els existents a Can Boada i al polígon del Pla d'en Boet.

Segons Aigües de Mataró, aquest conjunt d'obres són necessàries per augmentar la reserva d'aigua disponible a la ciutat, comptar amb un sistema alternatiu en cas d'incidències que pugui assegurar el servei a les zones de Cerdanyola i Centre, tenir un punt més de captació d'aigua del sistema d'Aigües Ter-Llobregat. També es vol millorar la qualitat del servei a la zona del polígon industrial del Pla d'en Boet, i garantir el subministrament d'aigua pròpia.

info 03

La inversió total prevista deixa clara la dimensió del projecte: un total de 7.3 milions d'euros. Les obres duraran nou mesos i el dipòsit tindrà un total de 10.000m3. Les canonades que es construiran, per la seva banda, tindran una llargada de 6 kilòmetres. Evidentment les obres suposaran un cert trasbals per a la ciutat, ja que implicaran l'aixecament i posterior cobertura de diversos vials de la ciutat. L'artèria principal passarà per l'avinguda Puig i Cadafalch per connectar amb Can Boada. La que connectarà amb el poilígon de Pla d'en Boet passarà per la ronda Bellavista, ronda President Tarradellas, lateral de la B-40 fins arribar al carrer Josep Calvet pel lateral de la Riera d'Argentona. La complexitat de l'operació obligarà a adjudicar les obres en tres fases diferents.

L'alcalde, David Bote, va definir-ho com "una gran obra" i "la inversió més gran d'aquest mandat". La construcció del dipòsit començarà al mes de maig, i la urbanització dels seus entorns de cara a l'agost, amb l'objectiu de tenir tot el projecte enllestit abans d'acabar el 2018.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive