-
-

V. B.

El Museu del Gènere de Punt segueix sense data d’obertura

La nau petita de Can Marfà ja està rehabilitada, amb un cost de 5,5 milions d'euros, però l'Ajuntament no pot pagar el trasllat de la maquinària

Com un esportiu de gamma alta pendent d’estrenar, que acumula pols al garatge perquè el seu propietari no té diners ni per pagar la benzina. L’Ajuntament ha finalitzat les obres de rehabilitació de la nau petita de Can Marfà i dels seus entorns, que han costat 5,5 milions d’euros finançats amb fons estatals. Un equipament espectacular, amb tres grans plantes diàfanes de 700m2 cadascuna, però que es mantindran buides i sense ús sine die. Les arques municipals estan tan escurades que el consistori no pot ni fer front als costos del trasllat la col·lecció de maquinària de la Fundació Vilaseca ni a la seva museització. L’obertura del Museu de Gènere de Punt, pla d’usos previst per a la nau rehaiblitada, no té calendari.

“El trasllat de la maquinària i la seva museització, poder explicar-ho tot bé, costa molts diners que ara no tenim”, va resoldre el president de l’IMPEM, Miquel Rey, durant una visita a la nau que va tenir lloc ahir dijous. Rey va reconèixer que l’obertura del museu no té una data fixada. “Ja ens agradaria poder dir un calendari previst, però això seria enganyar el personal”, va apuntar. Malgrat tot, el regidor va assegurar que no renuncien al projecte. “Tampoc tenim diners per fer la biblioteca Antoni Comas, però els buscarem i els trobarem per poder-la inaugurar aquest any”, va apuntar.

La col·lecció de maquinària i altres elements relacionats amb el gènere de punt es guarden a la seu actual de la Fundació Vilaseca, a tocar de l’institut Miquel Biada. Aquesta col·lecció de ser la base per al futur Museu del Gènere de Punt, un projecte que acumula nombrosos endarreriments i al qual la crisi econòmica ha donat una nova estocada. L’últim cop que es va aventurar una data d’obertura va ser a principis de 2011, quan es va presentar la Fundació, integrada per Ajuntament, IMAC, Fundació Vilaseca i Caixa Laietana, que ha de gestionar el Museu. Llavors es va dir que s’inauguraria a finals d’aquell anys. Des de llavors ningú s’atreveix a fer noves previsions, sobretot quan la citada Fundació no s’ha arribat ni a constituir oficialment.

7,5 milions encara pendents
El projecte complet també preveu la restauració de la nau gran de Can Marfà i la construcció d’un magatzem subterrani, que requeririen una nova inversió de 7,5 milions d’euros. L’objectiu és convertir aquesta gran fàbrica tèxtil, que en el seu moment va acollir uns 3.000 treballadors, en un museu dedicat a la història de la ciutat a partir de tres grans eixos temàtics: l’època mediterrània, el gènere de punt i Mataró com a ciutat mediterrània. L’Ajuntament va decidir actuar per fases i restaurar en primer lloc la nau petita per convertir-la en seu del Museu del Gènere de Punt. La restauració ja és una realitat, però el museu encara queda lluny.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive