Mataronins increpant a Ángel Acebes
Mataronins increpant a Ángel Acebes

T. Rodon

El míting d’Ángel Acebes acaba amb enfrontaments

Simpatitzants del PP i una cinquantena de ciutadans han protagonitzat una violenta discussió, només aturada pels Mossos d'Esquadra

Com acostuma a ser habitual en les darreres visites del Partit Popular a Catalunya, membres del partit han viscut a Mataró el seu episodi particular. En acabat del míting que oferia avui dimarts, dia 13, el Secretari General del PP, Ángel Acebes, a l'hotel Ciutat de Mataró, simpatitzants del partit i una cinquantena de ciutadans s'han embrancat en una violenta discussió, que no ha anat a més gràcies a la intervenció dels Mossos d'Esquadra.

Tot plegat ha començat quan uns quants militants populars han intentat respondre als insults dels que s'aplegaven fora l'hotel a cops de pal. A partir d'aquí la dinàmica de rèplica-contrarrèplica ha degenerat i els Mossos han hagut d'intervenir formant una barrera humana entre els dos grups. Tot i les temptatives d'uns i altres, la situació s'ha mantingut estable, malgrat que els Mossos hagin hagut d'usar en ocasions la violència. “Els feixistes ni aquí ni enlloc”, deia la pancarta que aguantaven els contraris a l'acte del PP. “Llibertat!”; “Llibertat per l'espanyol”, cantaven els simpatitzants del partit de Mariano Rajoy.

Entretant, quan la situació semblava calmar-se, han tornat les corredisses i l'ambient de crispació ha pujat de to. Acebes abandonava l'hotel Ciutat de Mataró i ho ha hagut de fer durament escortat per la policia, mentre estava a punt de ser agredit. Un cop ha marxat la situació no s'ha calmat. Alguns dels simpatitzants populars han llançat les seves banderes a l'altre bàndol, que ha respost amb altres llançaments d'objectes. Els retrets mutus han seguit però la policia no ha efectuat cap detenció. Finalment -potser pel cansament-, la crispació ha minvat i només Alberto Fernández Díaz, un dels últims a marxar del lloc del míting, ha rebut una sonora xiulada i alguns insults.

Aplaudiments i llibertat
En contrast amb el que ha passat després, l'acte principal del PP a Mataró ha estat una bassa d'oli. Davant d'un públic plenament entregat –l'han interromput amb aplaudiments fins a nou vegades-, el secretari general dels populars ha exposat els seus arguments pel ‘no' a l'Estatut. En primer lloc, s'ha presentat com el representant del primer partit d'Espanya i del pensament “dels espanyols, encara que molts d'ells es vegin cohibits a l'hora de dir-ho”. En aquest sentit, el seu discurs s'ha centrat nombroses vegades en els atacs contra el PP que s'han produït els darrers dies en diferents llocs de la geografia catalana –l'Hospitalet, Granollers i, ara, Mataró-. Segons ha dit, aquest fet és part d'un pla per excloure la seva formació: “Si iniciéssim l'acte d'avui en una democràcia normal parlaríem d'altres coses, però malauradament ho hem de fer apel·lant a la llibertat”.

Acebes ha instat als simpatitzants a “no suportar” més aquest clima hostil contra ells, ja que “Catalunya forma part d'Espanya” i “les persones són més importants que els territoris”. “Quan més ens agredeixen menys raó tenen”, ha deixat anar una hora abans dels enfrontaments al carrer”.

Sense deixar de banda el clima “d'hostilitat” cap al PP, el secretari general del partit ha afirmat que “aquests que no són ni capaços de condemnar la violència” són els mateixos que han elaborat l'Estatut. “Aquest és un Estatut asfixiant, que ho intenta controlar i intervenir tot; que no uneix, ni cohesiona, sinó que només serveix perquè els de sempre mantinguin el poder polític”.

A banda de fer referència al “caràcter intervencionista” del text que es portarà a aprovació el proper 18 de juny, Acebes ha centrat la major part del seu missatge a criticar el paper del PSOE. Segons ha dit, el projecte del partit de Rodríguez Zapatero es basa en l'enfrontament: “El projecte del PSOE és una coartada política sectària que s'ha traslladat a Catalunya en forma d'un Estatut que obliga a ser nacionalista i d'esquerres”. En aquest sentit, ha destacat que els actuals governants de Catalunya són “els pitjors possibles”. “Qui no recorda el famós cas del tres per cent? Aprovar aquest Estatut significa acceptar una imposició nacionalista i viatjar a la Catalunya passada dels privilegis medievals”, ha sentenciat. També ha aprofitat per llançar un missatge als joves, instant-los a “defugir els tòpics” i a no caure en les provocacions d'aquell que “defensa qui els mana i els paga per mantenir la poltrona”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive