Julio Naveira, president del Col·legi d'Advocats. Foto: R. Gallofré
Julio Naveira, president del Col·legi d'Advocats. Foto: R. Gallofré

El mataroní Julio Naveira, nou president del Consell de l'Advocacia Catalana

Naveira és l'actual degà del Col·legi d'Advocats de Mataró

El degà del Col·legi d'Advocats de Mataró, Julio J. Naveira, ha estat nomenat aquest divendres nou president del Consell de l'Advocacia Catalana per unanimitat. El càrrec es renova anualment. Durant el ple també s'ha nomenat vicepresident el degà del Col·legi d'Advocats de Granollers, Josep Medina. Naveira relleva el degà de Girona, Carles McCragh. El nou representant de l'Advocacia Catalana ha recordat que "correspon a l'advocat la defensa dels drets dels ciutadans" i ha afegit que per tal que aquesta sigui eficaç és "imprescindible" que pugui exercir la tasca "amb total llibertat i sense entrebancs de cap tipus". Per això el seu principal objectiu serà "prioritzar el dret de defensa dels advocats".

El nou president també ha defensat que la tasca dels advocats ha d'esdevenir "fonamental en la tramitació de les lleis" i s'ha compromès a "fer sentir la veu de l'Advocacia institucional" en les reformes legislatives que ataquin "els problemes de la ciutadania". Naveira ha estat un dels principals impulsors d'una proposta de reforma de la llei d'Enjudiciament Civil perquè els jutges puguin acordar el desallotjament immediat de pisos ocupats il·legalment, concretament en el cas d'habitatges habituals del propietari.

Naveira ha defensat que  els advocats han de poder fer la seva tasca"amb total llibertat i sense entrebancs de cap tipus"

D'altra banda, l'Advocacia Catalana continua reclamant el dret dels ciutadans a tenir una justícia de proximitat, i per això rebutja que es concentri en un sol jutjat provincial els litigis per les clàusules terra i altres reclamacions bancàries derivades de la formalització d'hipoteques. La decisió, presa pel Consell General del Poder Judicial, ha estat recorreguda per l'Advocacia Catalana, que considera que infringeix l'ordenament jurídic i allunya la justícia del ciutadà. Els nous càrrecs que presidiran les diferents Comissions del Consell de l’Advocacia Catalana es formalitzaran a partir del gener del 2018.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive