-
-

El Gremi d'Hostaleria signa finalment el Pacte pel Comerç i la Hostaleria

El gremi havia amenaçat en no fer-ho després de la presentació de NEM, l'entitat en el que es vol transformar la Unió de Botiguers.

El Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró ha decidit, finalment, signar el Pacte pel Comerç i l'Hostaleria de Mataró 2019-2022. L'entitat havia amagat en no signar-lo després de mostrar el seu enfadament amb la Unió de Botiguers per la presentació de NEM, la nova entitat que vol incloure en el seu paraigües la restauració. El gremi entenia que això era un tipus d'opa hostil al seu sector i va destapar tensions entre les associacions. Ara, asseguren que la relació entre les entitats segueix sent "complicada" però que decideixen signar el pacte per altres motius.

Els que han esgrimit són que ells han estat els impulsors de l'hostaleria en el pacte que inicialment estava acotat només al comerç; també que consideren que comparteixen territori no només amb el comerç, sinó també amb altres activitats econòmiques que cal respectar. A més, recalquen que la Unió de Botiguers no representa a tot el comerç de la ciutat, ja que hi ha "altres entitats tant vàlides com la UBM en els barris i no exclusivament en el centre, entès com a casc antic". El gremi cita : les associacions de marxants del Maresme i de Catalunya, els Venedors del mercat de la plaça de Cuba i els Comerciants del casc antic de Mataró com exemple d'associacions que cal respectar.

Per últim, també indiquen que per "responsabilitat institucional, social i de ciutat", han volgut signar el pacte ja que recorden que en els darrers anys han participat en decisions importants com la "redacció de l’Ordenança de Terrasses, en el Pla d’Impuls del Centre i en el Pacte pel Comerç i l’Hostaleria que ens ocupa, a banda de col·laborar en diverses comissions i consells municipals".

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive